Ford ar putea produce modelul Transit in Romania si Turcia

Luni, 11 August 2008, ora 16:42
1440 citiri
Ford ar putea produce modelul Transit in Romania si Turcia

Productia vehiculelor Ford Transit la fabrica din Marea Britanie ar putea fi oprita din 2010 din cauza competitiei cu celelalte fabrici detinute de companie in Romania si Turcia, potrivit publicatiei britanice Times Online.Ford a demarat recent o competitie intre fabricile pe care le detine in Europa pentru producerea noului Ford Transit incepand cu 2010. In aceasta competitie, fabrica din Southampton se va confrunta cu diviziile din Romania si Turcia, care au costuri mai reduse.


Un reprezentant al Ford a declarat ca nu s-a luat nicio decizie legata de viitorul fabricii, aceasta fiind dificil de luat si din cauza faptului ca se are in vedere productia unei game variate de modele Transit.


Intr-o nota interna a fabricii, aparuta in ziarul local, The Southern Daily Echo, se arata ca Ford "a gasit o serie de factori de natura economica si operationala care ar putea impiedica atingerea volumului necesar de investitii pentru a se continua desfasurarea activitatii la nivelul actual".


"Fabrica din Southampton a atins un moment critic din istoria sa si fiecare trebuie sa faca tot posibilul pentru a-i asigura viitorul, altfel Transit va fi construit in alta parte", a spus, in nota interna managerul Martin Chapman.


Ford Motor a anuntat, la sfarsitul lunii iulie, pierderi trimestriale nete de 8,7 miliarde de dolari, pe fondul scaderii vanzarilor de camioane si automobile sport utilitare (SUV) pe piata americana. Pierderile nete ale companiei in al doilea trimestru au fost de 3,88 dolari/actiune, in scadere fata de un profit net de 750 milioane dolari (31 centi/actiune), inregistrat in perioada similara a anului trecut.


Incepand din luna decembrie, Ford intentioneaza sa transforme trei uzine de camioane si SUV-uri in fabrici pentru automobile mici si sa dubleze productia motoarelor cu patru cilindri, pana in 2011.


Ford este prezent pe piata romaneasca, unde a preluat, in acest an, fosta uzina a Daewoo de la Craiova, la care a anuntat ca va incepe productia in 2009.


Primul vehicul Ford produs in Romania va fi Transit Connect si va iesi de pe linia de productie la jumatatea anului 2009.

Guvernul roman da cu o mana, dar ia cu doua, mai ales ca vrea sa creasca taxele din nou in 2025
Guvernul roman da cu o mana, dar ia cu doua, mai ales ca vrea sa creasca taxele din nou in 2025
Guvernul a aprobat o schema de ajutor de stat pentru activitati productive si pentru industria prelucratoare, o schema mult asteptata pentru mediul de afaceri, in valoare de 500 de milioane de...
Schimbări în topul orașelor unde trăiesc cei mai mulți miliardari. În prezent, există 3.279 de super-bogați la nivel global
Schimbări în topul orașelor unde trăiesc cei mai mulți miliardari. În prezent, există 3.279 de super-bogați la nivel global
Mumbai a devenit capitala asiatică cu cel mai mare număr de miliardari, depăşind Beijingul, potrivit unei liste a bogaţilor la nivel mondial, realizată de Hurun Research Institute, transmite...