Ford incepe activitatea cu o investitie de doua milioane euro la Craiova

Luni, 24 Septembrie 2007, ora 09:17
1047 citiri
Ford incepe activitatea cu o investitie de doua milioane euro la Craiova

Compania americana Ford va realiza, la fabrica Automobile Craiova, investitii de doua milioane euro, in primii doi ani de la preluarea pachetului majoritar de actiuni, se arata in contractul de privatizare, dat publicitatii vineri de Autoritatea pentru Valorificarea Activelor Statului (AVAS).Astfel, Ford trebuie sa indeplineasca toate investitiile mentionate in avizele de mediu pentru privatizare si in oferta tehnica. Daca aceste obligatii sunt realizate cu o suma mai mica de doua milioane euro, restul de bani va fi cheltuit tot pentru investitii de mediu.

Daca o parte din investitiile planificate in primul an nu sunt realizate, acestea vor fi reportate pentru al doilea an, Ford avand obligatia sa le indeplineasca in perioada mentionata.

Ford a achizitionat recent 72,4 la suta din compania romaneasca, la un pret de 57 milioane euro, respectiv 4,15 euro/actiune.

Presedintele Ford Europa, John Fleming, a precizat ca Ford a decis preluarea acestei fabrici deoarece, in concordanta cu planurile de crestere ale afacerii, are nevoie si de o crestere a capacitatii de productie si ca semnarea acestui contract se realizeaza intr-un moment prielnic, deoarece Ford inregistreaza al patrulea an consecutiv de crestere a profitului.

'Vom produce la Craiova 300.000 de automobile pe an si 300.000 de motoare. Vom investi 675 milioane euro, cifra de afaceri va ajunge la 2,8 miliarde euro si numarul angajatilor va creste pana la aproape 9.000 de salariati', a spus presedintele Ford.

Bloombiz
(Sursa: Rompres)

Radu Scarlat (Bento) la Quarterly Report 3: ”Rezultatele din 2023 au fost un record pentru noi”
Radu Scarlat (Bento) la Quarterly Report 3: ”Rezultatele din 2023 au fost un record pentru noi”
Radu Scarlat, Director General & Președinte al Consiliului de Administrație Bento, a participat la cea de-a treia ediție a Quarterly Report, din 6 martie, eveniment marca Ziare.com, alături de...
Investiții inteligente în mobilierul pentru camera copilului
Investiții inteligente în mobilierul pentru camera copilului
Când vine vorba de amenajarea camerei copilului tău, fiecare piesă de mobilier pe care o alegi joacă un rol crucial în crearea unui spațiu atât funcțional, cât și primitor. Mai mult...