Gigantii auto si IT din China investesc in industria de ride-sharing

Vineri, 22 Martie 2019, ora 09:41
2083 citiri
Gigantii auto si IT din China investesc in industria de ride-sharing
Foto: CC0 Creative Commons

Marile companii chineze din domeniul auto si internetului, inclusiv Chongqing Changan Automobile, Alibaba si Tencent, infiinteaza o societate mixta de 9,76 miliarde de yuani (1,46 miliarde de dolari) pentru a investi pe segmentul ride-sharing (comanda unei masini prin intermediul unei aplicatii), a anuntat vineri Chongqing Changan Automobile.

Producatorul auto Chongqing Changan Automobile a investit 1,6 miliarde de yuani (238,70 milioane de dolari) in compania cu sediul la Nanjing, parteneri fiind Alibaba, Tencent, Suning, FAW si Dongfeng Motor. Alibaba si Tencent sunt cei mai mari retaileri online din China, transmite Reuters.

Changan, Dongfeng si FAW vor avea fiecare o participatie de 15% in compania de investitii, in timp ce Suning va fi cel mai mare actionar, cu 19%.

Diviziile de investitii ale Alibaba si Tencent 'vor detine restul actiunilor, impreuna cu alte fonduri.

Societatea mixta va investi pe segmentul ride-sharing, in special in vehicule electrice.

Piata auto chineza - cea mai mare din lume - a inregistrat in februarie o scadere a vanzarilor de 13,8%, a opta luna consecutiva de declin, dupa un recul de 16% in ianuarie, arata datele publicate recent de Asociatia Producatorilor Auto din China (CAAM).

Ceea ce se intampla in China nu este decat o reflectare a situatiei la nivel mondial, unde cresterea preturilor, tensiunile politice, scaderea apetitului pentru automobilele diesel si noile servicii de ride-sharing incep sa reduca cererea de automobile pe piete precum Marea Britanie si SUA. In conditiile in care si ultima mare speranta, China, incepe sa dea semne de scadere a vanzarilor, industria auto mondiala ar putea fi deja in recesiune, avertizeaza analistii.

Luna trecuta, s-au livrat in China 1,48 milioane de vehicule. In schimb vanzarile de automobile electrice si hibride, sprijinite de subventiile oferite de autoritatile de la Beijing, au urcat cu 53,6%, la 52.900 unitati.

Guvernul roman da cu o mana, dar ia cu doua, mai ales ca vrea sa creasca taxele din nou in 2025
Guvernul roman da cu o mana, dar ia cu doua, mai ales ca vrea sa creasca taxele din nou in 2025
Guvernul a aprobat o schema de ajutor de stat pentru activitati productive si pentru industria prelucratoare, o schema mult asteptata pentru mediul de afaceri, in valoare de 500 de milioane de...
Schimbări în topul orașelor unde trăiesc cei mai mulți miliardari. În prezent, există 3.279 de super-bogați la nivel global
Schimbări în topul orașelor unde trăiesc cei mai mulți miliardari. În prezent, există 3.279 de super-bogați la nivel global
Mumbai a devenit capitala asiatică cu cel mai mare număr de miliardari, depăşind Beijingul, potrivit unei liste a bogaţilor la nivel mondial, realizată de Hurun Research Institute, transmite...
#ride sharing China, #Alibaba ride sharing, #Tencent ride sharing , #Automobile