Inmatricularile de masini s-au redus la jumatate

Joi, 04 August 2011, ora 11:33
1226 citiri
Inmatricularile de masini s-au redus la jumatate

In al doilea trimestru s-au inmatriculat cu 47,7% mai putine autovehicule decat in aceeasi perioada a anului 2010, conform NewsIn.

Potrivit Institutului National de Statistica (INS), fata de trimestrul I 2011, inmatricularile noi de vehicule rutiere pentru transportul pasagerilor au scazut cu 12,1% in trimestrul II 2011, iar inmatricularile noi de vehicule rutiere pentru transportul marfurilor au crescut cu 21,5%.

In trimestrul II 2011, la categoria autoturisme s-a inregistrat o scadere cu 49,1%, scaderi inregistrandu-se si la categoriile mopede si motociclete, respectiv autobuze si microbuze cu 10,4% si 1,1% fata de trimestrul II 2010.

In ceea ce priveste inmatricularile noi de vehicule rutiere pentru transportul marfurilor, acestea au fost superioare cu 45,4% fata de trimestrul II 2010, cea mai semnificativa valoare a cresterii inregistrandu-se la categoria autocamioane, cu 66,8%.

INS precizeaza ca datele privind inmatricularile de vehicule sunt furnizate de Directia Regim Permise de Conducere si Inmatriculari Vehicule din cadrul Ministerului Administratiei si Internelor.

Inmatricularile noi se refera la vehiculele noi fabricate in tara sau in alte tari, cat si la vehiculele de ocazie importate. Vehiculele vandute in leasing sunt inregistrate ca inmatriculari noi.

Nu sunt cuprinse reinmatricularile datorate schimbarii proprietarului prin vanzarea vehiculului.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Razer se pregătește să lanseze primul mousepad de gaming cu LED-uri
Razer se pregătește să lanseze primul mousepad de gaming cu LED-uri
Compania Razer a anunțat lansarea noului mousepad de gaming Razer Firefly V2 Pro, promovat ca fiind primul din lume iluminat cu LED-uri, un accesoriu care transformă radical aspectul oricărui...
Avertisment al experților. Se va declanșa criza mondială, Armageddonul financiar: Cine o provoacă
Avertisment al experților. Se va declanșa criza mondială, Armageddonul financiar: Cine o provoacă
Lumea este astăzi un loc mai periculos decât în orice etapă de după Războiul Rece, totuși piețele sunt o imagine a unei nepreocupări nesuficiente, care se limitează la automulțumire, cu...
#auto, #inmatriculare auto, #automobile, #transport , #Automobile