Masinile smart, motiv de ingrijorare pentru britanici. Paziti-le de hackeri!

Luni, 07 August 2017, ora 12:53
3183 citiri
Masinile smart, motiv de ingrijorare pentru britanici. Paziti-le de hackeri!
Foto: Exa.com

Guvernul Marii Britanii va impune reguli mai stricte de securitate cibernetica pentru producatorii auto, noile tehnologii smart introduse pe automobile reprezentand un risc major in virtutea ultimelor atacuri date de hackeri.

Sisteme de navigatie si informatiile redate prin tehnologiile de tip hotspot pot fi accesate usor de hackeri, care pot fura date personale ale proprietarilor, chiar si masinile acestora sau le pot deturna, anunta CNBC.

Noile reglementari impun inginerilor de sistem sa introduca tehnologiile smart pe masini abia dupa ce au realizat simulari care sa tina cont si de riscurile de securitate cibernetica.

"Fie ca ne transformam masinile in puncte hotspot sau adaugam milioane de linii de cod pentru a le automatiza total este important sa stim ca sunt si sigure din punct de vedere al atacurilor cibernetice.

Vom trasa reguli specifice pentru departamentele de dezvoltare si cele tehnice, astfel incat acestea sa stie ce au de facut", a explicat Martin Callanan, secretar de stat in Ministerul Transporturilor.

Noile masuri de siguranta ar trebui sa permita utilizatorilor sa isi stearga informatiile personale stocate in computerele aflate la bordul masinilor, dar si sa fie instiintati imediat in momentul in care sunt tinta unui atac cibernetic.

La fel, securitatea sistemelor smart de pe o masina trebuie intretinuta constant de companiile producatoare pe toata durata e viata a masinii.

Guvernul britanic va pregati si un set nou de regului in privinta asigurarii masinilor autonome, o piedica ivita in mai multe state, unde legiuitorii si companiile de asigurari nu reusesc sa gaseasca o cale de mijloc in privinta asigurarii noilor tipuri de vehicule.

"Proiectul pe care urmeaza sa il trimitem in Parlament tinde sa asigure protectia consumatorilor in cazul in care tehnologia esueaza", se arata in proiectul de lege.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Google oferă acces gratuit la unele dintre cele mai avansate instrumente de editare foto
Google oferă acces gratuit la unele dintre cele mai avansate instrumente de editare foto
Google a anunțat că va oferi acces gratuit la unele dintre cele mai avansate instrumente de editare foto din Google Photos, care anterior erau disponibile doar contra cost. Începând cu luna...
A fost inventat softul care ghicește dacă un angajat e gata să-și dea demisia. Cum ar putea utiliza patronii rezultatele
A fost inventat softul care ghicește dacă un angajat e gata să-și dea demisia. Cum ar putea utiliza patronii rezultatele
Patronii îngrijoraţi de fluctuaţia angajaţilor sau care îşi pun întrebări despre perioada de timp în care o persoană recrutată va rămâne la noul ei loc de muncă ar putea conta, în...
#masini smart, #hackeri, #legi masini smart, #industrie auto , #Automobile