Masinile zburatoare, gata sa invadeze piata in 2017

Marti, 19 Mai 2015, ora 16:01
4283 citiri
Masinile zburatoare, gata sa invadeze piata in 2017
Foto: Project Avalon

Numarul companiilor care anunta lansarea unor automobile zburatoare este in continua crestere. Mai multe firme de dimensiuni mici sunt angrenate intr-o competie acerba pentru lansarea primului model de masina zburatoare.

Patru dintre acestea se arata atat de increzatoare incat au inceput sa ia si precomenzi de la clientii care viseaza la un aeromobil, informeaza CNN.

Terrafugia, AeroMobil, Moller International si PAL -V sunt firmele care lucreaza intens la proiectul unor vehicule capabile sa evolueze atat pe sosea, cat si in aer.

Terrafugia este fondata de mai multi absolventi ai prestigiosului Institut Tehnologic din Massachusetts, iar proiectul lor "Transition" ar trebui sa isi ia zborul peste doi ani.

Pana acum, 100 de potentiali clienti au virat bani in avans pentru a fi pe lista primilor posesori ai masinii zburatoare.

Slovacii de la AeroMobil lucreaza deja de ani buni la varianta lor de automobil zburator si au amanat lansarea acestuia pe piata de doua ori.

Noua data pentru livrarea AeroMobilului este tot 2017, la inceputul acelui an deschizandu-se si optiunea de precomanda a vehiculului.

Olandezii de la PAL-V propun o masina zburatoare care imparteseste ceva din forma elicopterelor.

Conturile pentru depunerea avansului au fost deschise, iar modelul ar trebui sa fie livrat incepand cu primavara anului 2017.

Moller International, o mica firma californiana, crede ca ar putea forta timpul necesar pentru punerea in productie a modelelor de serie "Skycar", anuntand a doua jumatate a anului viitor ca data de lansare pe piata a masinii.

Skycar are decolare pe verticala, functionand dupa principiul dronelor si asteapta inca certificatele din partea Administratiei Federale Aeronautice din Statele Unite.

Aceasta este si una dintre piedicile majore pe care constructorii o intampina in dezvoltarea proiectelor.

"Sa construiesti ceva care functioneaza difera mult de a construi ceva sa fie permis", arata Robert Dingemanse, directorul Pal-V.

Acesta sustine ca vehiculul sau indeplineste toate cerintele impuse de legislatia rutiera si aeronautica din Statele Unite si Europa.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Inundații severe în Dubai: Ce rol a jucat programul de însămânțare a norilor
Inundații severe în Dubai: Ce rol a jucat programul de însămânțare a norilor
Marți, o ploaie torențială a provocat inundații în diverse zone ale Dubaiului, transformând străzile în adevărate râuri și determinând închiderea temporară a celui de-al doilea cel...
Sony a lansat o nouă gamă de produse audio pentru iubitorii de muzică cu bas
Sony a lansat o nouă gamă de produse audio pentru iubitorii de muzică cu bas
Sony a lansat o nouă gamă de produse audio, sub denumirea ULT, destinată iubitorilor de muzică care preferă un bas puternic. Linia include patru produse: ULT Field 1, ULT Field 7, ULT Tower 10...
#lansare masini zburatoare, #prototip masina zburatoare, #precomenzi automobil zburator , #Automobile