Mercedes a vandut un numar record de masini in 2013

Vineri, 10 Ianuarie 2014, ora 12:46
2609 citiri
Mercedes a vandut un numar record de masini in 2013

Constructorul auto german Mercedes-Benz a anuntat vineri ca in 2013 vanzarile sale au crescut cu 10,7% pana la o cifra record de 1,46 milioane de vehicule, recuperand decalajul care il separa de rivalul Audi, al doilea mare producator mondial de automobile de lux, transmite Bloomberg.

"Ne uitam in urma la cel mai bun an pentru brandul Mercedes-Benz in conditiile in care am depasit vanzarile din anul precedent cu peste zece procente. Strategia noastra de crestere functioneaza avand in vedere cresterea cotei de piata in Europa si SUA si cresterea cu doua cifre a vanzarilor in China", a declarat directorul general de la Daimler, Dieter Zetsche.

Anul trecut vanzarile Mercedes-Benz au crescut pe toate continentele, in special in SUA, cea mai mare piata a sa, unde a inregistrat o crestere de 14% pana la 312.534 vehicule. De asemenea, Mercedes-Benz a livrat 218.045 vehicule in China, in crestere cu 11,1% comparativ cu 2012. In plus, in pofida mediului dificil de anul trecut, Mercedes-Benz a reusit sa castige noi clienti in Europa. Constructorul german a vandut 660.566 vehicule in Europa, cu 5,9% mai mult decat in 2012.

Cresterea vanzarilor cu 10,7% inregistrata de Mercedes-Benz a permis companiei sa reduca decalajul care o separa de Audi, divizie a Volkswagen, care in 2013 a vandut 1,58 milioane vehicule, in crestere cu 8,3% comparativ cu 2012. Diferenta dintre cele doua firme s-a redus anul trecut la aproximativ 113.800 vehicule de la 135.026 vehicule in 2012.

Cel mai mare producator mondial de automobile de lux, Bayerische Motoren Werke AG (BMW), nu a dat inca publicitatii cifrele privind vanzarile din 2013.

Directorul general de la Daimler, Dieter Zetsche, a promis ca pana la finele acestui deceniu, Mercedes va reveni pe prima pozitia in topul constructorilor de automobile de lux, o pozitie pe care Mercedes a pierdut-o in favoarea BMW in anul 2005.

Aparate de îngrijire personală utile pentru domni: iată ce să nu îți lipsească
Aparate de îngrijire personală utile pentru domni: iată ce să nu îți lipsească
Îngrijirea personală este un subiect ce ar trebui să privească orice persoană. De multe ori, este asociată doar cu doamnele și domnișoarele, însă și bărbații au la fel de mare nevoie...
3 provocări pentru cultivatorii de triticale și cum le faci față cu ajutorul tehnologiilor moderne, în noul sezon
3 provocări pentru cultivatorii de triticale și cum le faci față cu ajutorul tehnologiilor moderne, în noul sezon
Obținerea unei culturi sustenabile, cu randament ridicat, este un proces provocator din cauza diverșilor factori care pot influența triticalele: condițiile meteo și de sol, dezvoltarea...
#vanzari Mercedes 2013, #vanzari record Mercedes, #vanzari Mercedes lux , #Automobile