Nissan recunoaste ca a falsificat datele privind emisiile poluante ale masinilor produse in Japonia

Luni, 09 Iulie 2018, ora 14:09
2369 citiri
Nissan recunoaste ca a falsificat datele privind emisiile poluante ale masinilor produse in Japonia
Foto: CC0 Creative Commons

Constructorul auto japonez Nissan a recunoscut, luni, ca majoritatea uzinelor sale din Japonia au utilizat metode inadecvate pentru testarea emisiilor poluante ale automobilelor.

Intr-un comunicat de presa, producatorul auto a precizat ca rezultatele masuratorilor privind emisiile de gaze de esapament si testele privind economiile de carburant au fost falsificate in mod deliberat si s-au "abatut de la protocolul de testare prescris", transmite AFP.

Nissan, partenerul grupului auto francez Renault, nu a precizat in comunicat numarul vehiculelor afectate si nici perioada de timp, in luni sau ani, in care au fost folosite aceste metode ilegale.

La cererea autoritatilor, Nissan a fost obligat incepand din luna septembrie a anului trecut sa deruleze o serie de inspectii cu privire la modul in care sunt controlate vehiculele care ies de pe liniile de asamblare, dupa ce anterior a recunoscut ca persoane neautorizate si-au pus semnatura pe documentele de verificare.

Cu prilejul anchetei interne, au iesit la lumina si alte practici incorecte pe care grupul auto le-a comunicat Ministerului japonez al Transporturilor inainte de a le dezvalui presei.

Nissan a subliniat ca va lua masuri pentru a evita reperarea acestor abateri in viitor, precizand ca intentioneaza sa introduca un nou mecanism de testare.

Actiunile Renault, companie care controleaza 43% din titlurile Nissan, au inregistrat luni dimineata o scadere de 2,6%, dar, dupa conferinta de presa organizata de companie, pierderile s-au diminuat pana la 1,79%, cea mai mare scadere inregistrata de o actiune din indicele CAC-40, care in jurul orei 8:50 GMT inregistra o crestere de 0,47%.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Audio Magic Eraser, unealta care le permite utilizatorilor să elimine zgomotele nedorite din filmări
Audio Magic Eraser, unealta care le permite utilizatorilor să elimine zgomotele nedorite din filmări
Google a lansat recent o caracteristică revoluționară numită Audio Magic Eraser, disponibilă exclusiv pe noile modele de smartphone-uri Pixel 8 și Pixel 8 Pro. Funcția este proiectată să...
”România nu este oaia neagră a Europei”. Un fost ministru de Finanțe descrie poziția țării noastre în relație cu marile deficite globale VIDEO
Discuțiile despre deficitul bugetar ridicat și procedura de deficit excesiv în care se află țara noastră încă din 2019 a acaparat dialogul public, dar prea puțin ne aplecăm asupra...
#Nissan emisii, #Nissan falsificat date emisii , #Automobile