Oficial: Ford renunta la subsidiara Volvo

Joi, 26 Martie 2009, ora 10:55
1504 citiri
Oficial: Ford renunta la subsidiara Volvo

Constructorul auto american Ford a confirmat miercuri seara ca poarta discutii cu "o serie de potentiali cumparatori" pentru vanzarea subsidiarei sale suedeze, Volvo, fara a oferi, insa, numele celor implicati, informeaza BBC News.

Ford vrea sa vanda subsidiara Volvo din cauza pierderilor acesteia, oficialii anuntand ca sunt multumiti atat de numarul cat si de "calitatea" potentialilor cumparatori.

In 2008, grupul american a afisat cele mai mari pierderi anuale, in ciuda vanzarii subsidiarelor Jaguar si Land Rover, in schimbul sumei de 2,3 miliarde dolari, grupului indian Tata Motors.

Potrivit unor rapoarte ale presei suedeze, o serie de companii din China sunt interesate de tranzactie, printre care si Chery Automobile, Dongfeng Motor Group si Chongqing Changan Automobile.

"Ford poarta discutii detaliate cu partie interesate despre viitorul companiei Volvo", a declarat un purtator de cuvant.

Volvo a afisat pierderi de 736 milioane dolari in ultimul trimestru din 208, in timp ce pierderile totale ale grupului Ford s-au ridicat la 14,6 miliarde dolari, in 2008.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Probleme cu transmisia la mașinile Ford. Compania recheamă aproape 500.000 de autovehicule
Probleme cu transmisia la mașinile Ford. Compania recheamă aproape 500.000 de autovehicule
Gigantul auto american Ford recheamă peste 450.000 de vehicule, în Statele Unite, după ce au fost detectate probleme la nivelul bateriei, care pot conduce la pierderea puterii de transmisie și...
3 exemple de investiții pentru investitorii cu profil redus de risc
3 exemple de investiții pentru investitorii cu profil redus de risc
Dacă ai reușit să economisești o anumită sumă de bani și cauți soluții de a o multiplica, ai ajuns unde trebuie. Totuși, înainte de a lua o decizie, este important să stabilești ce...
#ford, # volvo, # cumparatori, # dolari, # serie , #Automobile