Programul "Rabla" din Germania, victima propriului succes

Miercuri, 08 Iulie 2009, ora 10:14
1651 citiri
Programul "Rabla" din Germania, victima propriului succes

Ministerul german al economiei a exclus din nou posibilitatea majorarii sumei destinate programului guvernamental de prime de casare, care este aproape epuizata, informeaza AFP

"Decizia este clara", a explicat purtatorul de cuvant al ministerului pentru AFP, citat de NewsIn. Guvernul german a avertizat deja ca nu va extinde pentru a doua oara programul, dupa ce acesta a fost deja majorat la 5 miliarde euro, in luna aprilie, sau 2 milioane prime de casare.

Conform datelor oferite de institutia insarcinata cu colectarea cererilor pentru prime de casare, Bafa, mai puteau fi depuse doar 283.073 cereri.

Bafa primeste aproximativ 8.000 de cereri in fiecare zi, informeaza AFP, iar in acest ritm, primele vor fi epuizate inainte de alegerile legislative din septembrie.

In contextul campaniei electorale, anumiti responsabili politici doresc sa extinda acest program, lansat in iarna ca parte a unui plan mai larg de revenire economica.

Acest plan prevede acordarea unei sume de 2.500 euro tuturor proprietarilor de automobile dispusi sa renunte la modelul vechi pentru a cumpara o masina noua.

Aceasta prima a permis redresarea spectaculoasa a pietei auto din Germania, vanzarile de automobile putand depasi 3,5 milioane automobile in 2009, fata de nivelul de 3,1% inregistrat in 2008, conform datelor oferite de federatia constructorilor VDA.

Majoritaea analistilor se tem insa de o cadere brutala a pietei auto germane in 2010, scrie AFP.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Huawei a lansat oficial noua sa serie de telefoane, Huawei Pura 70. La ce prețuri sunt oferite dispozitivele
Huawei a lansat oficial noua sa serie de telefoane, Huawei Pura 70. La ce prețuri sunt oferite dispozitivele
Huawei a lansat oficial în China noua sa serie de telefoane, Huawei Pura 70, care include modelele Pura 70, Pura 70 Pro, Pura 70 Pro+ și Pura 70 Ultra. Lansarea coincide cu aniversarea a 12...
Veste bună pentru șoferii de mașini electrice! Google Maps anunță noi funcții
Veste bună pentru șoferii de mașini electrice! Google Maps anunță noi funcții
Google Maps a anunțat introducerea unor noi funcții, dedicate în special utilizatorilor de mașini electrice. Îmbunătățirile vizează facilitarea accesului la informații despre stațiile...
#rabla, # germania, # prima, # casare , #Automobile