Suedia nu salveaza Saab

Marti, 24 Martie 2009, ora 13:35
1851 citiri
Suedia nu salveaza Saab

Saab Automobile este un alt constructor auto care a fost grav afectat de criza economica globala, insa guvernul suedez nu a raspuns pozitiv la apelul disperat al companiei din orasul Trollhattan, scrie IHT.

Ministrul suedez al afacerilor, Maud Olofsson, a descris, recent, situatia producatorului auto spunand ca "statul suedez nu este pregatit sa detina un constructor de automobile".

Perspectiva lui Olofsson este una cel putin ciudata intr-un stat cu o puternica traditie de protejare a muncitorilor si a companiilor. "Modelul suedez" aplicat pentru depasirea crizei bancare - nationalizarea bancilor, recapitalizarea lor si vanzarea lor - a fost foarte des dezbatut, in ultima vreme, si in Statele Unite, insa aparatorii sistemului de piata libera au avertizat ca acest lucru poate duce tara tot mai aproape de socialismul nordic.

Suedia are insa un guvern de dreapta, ales in 2006, dupa o lunga perioada de conducere social-democrata, care nu prefera interventia statului pe piata.Guvernele din intreaga lume combat dezintegrarea pietei globale de automobile prin diferite masuri, imprumuturi, reforme si preluari. Abordarea Suediei, insa, este una foarte stricta in cazul Saab, unul din branduri nationale, alaturi de Ikea, Volvo sau Abba.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

OnePlus Pad Go, tableta de buget cu specificații excelente. La ce preț este oferită
OnePlus Pad Go, tableta de buget cu specificații excelente. La ce preț este oferită
OnePlus a introdus pe piață o nouă tabletă, OnePlus Pad Go, o versiune mai accesibilă a modelului OnePlus Pad. Cu un preț de pornire de aproximativ 230 EUR în Europa, tableta promite să...
Microsoft vrea să introducă reclame în Windows 11. Cum pot fi dezactivate
Microsoft vrea să introducă reclame în Windows 11. Cum pot fi dezactivate
Microsoft vrea să introducă reclame în meniul de Start al Windows 11, conform informațiilor oferit de utilizatorii beta din Statele Unite. Experimentul se aliniază practicii companiei de a...
#saab, # suedia, # grav, # pozitiv, # dezbatut , #Automobile