Toyota recheama 2,8 milioane de masini din cauza unei defectiuni

Miercuri, 14 Noiembrie 2012, ora 10:26
1353 citiri
Toyota recheama 2,8 milioane de masini din cauza unei defectiuni

Producatorul auto nipon Toyota a anuntat miercuri ca va rechema aproximativ 2,77 milioane de vehicule in intreaga lume, inclusiv unele modele Prius, din cauza unor probleme la directie si la pompa de apa a sistemului hibrid.

Toyota va rechema 1,5 milioane de vehicule in Japonia, 670.000 in Statele Unite si 496.000 in Europa, din cauza unor probleme la directie, care poate fi rezolvata in 50 de minute, a anuntat Joichi Tachikawa, purtator de cuvant al celui mai mare producator auto din lume, transmite Reuters.

Separat, Toyota a anuntat rechemarea a 630.000 de vehicule pe plan mondial, din care 350.000 in Statele Unite si 175.000 in Japonia, pentru a fixa pompa de apa a vehiculelor hibride, a declarat Joichi Tachikawa.

Miercuri dimineata, la bursa din Tokyo, actiunile Toyota au scazut cu 0,5%, la 3.070 yeni.

Saptamana trecuta, Toyota a revizuit in crestere estimarile privind profitul net in 2012, la 9,7 miliarde de dolari, chiar daca vanzarile sale in China, cea mai mare piata auto din lume, au scazut in urma disputei teritoriale dintre cele mai mari economii ale Asiei, care a afectat si sectorul auto. Toyota realizeaza in China aproximativ 12% din veniturile sale, mai putin decat alti producatori auto niponi, cum ar fi Nissan, cu 27% si Honda, cu 20%.

Recenta decizie a guvernului nipon de a nationaliza un mic arhipelag revendicat de Beijing din Marea Chinei de Est, numit Senkaku de japonezi si Diaoyu de chinezi, a declansat numeroase manifestatii antijaponeze, unele violente, in mai multe orase chineze. In urma disputei teritoriale, alti producatori auto, cum ar fi Hyundai Motor si BMW, si-au majorat cota de piata in China, in defavoarea companiilor nipone.

Toyota a estimat ca va inregistra un profit net in anul fiscal care se va incheia la 31 martie 2013 de 780 miliarde de yeni, in crestere cu 2,6% fata de prognoza anterioara. Profitul operational ar urma sa ajunga la 1,05 mii de miliarde de yeni, comparativ cu o mie de miliarde de yeni estimat anterior.

In trimestrul trei din 2012, profitul net al companiei nipone a urcat la 257,9 miliarde de yeni (3,2 miliarde de dolari) datorita vanzarilor solide in America de Nord si Sud-Estul Asiei, depasind estimarile analistilor, 228,8 miliarde de yeni.

Toyota si companiile grupului nipon au vandut in perioada ianuarie-septembrie 7,4 milioane de vehicule in intreaga lume, depasind General Motors si Volkswagen, fiind cel mai vandut producator auto din lume.

Cosmin Samoilă (ONE) la Quarterly Report 3: ”Avem o creștere a vânzărilor din apartamente de 59% pe segmentul comercial”
Cosmin Samoilă (ONE) la Quarterly Report 3: ”Avem o creștere a vânzărilor din apartamente de 59% pe segmentul comercial”
Cosmin Samoilă, Directorul Financiar al ONE United Properties, a participat la cea de-a treia ediție a Quarterly Report, din 6 martie, eveniment marca Ziare.com, alături de partenerul principal...
Un mare combinat din România, deținut de un miliardar rus, face concedieri masive: ”Vom oferi locuri de muncă vacante”
Un mare combinat din România, deținut de un miliardar rus, face concedieri masive: ”Vom oferi locuri de muncă vacante”
Peste 80 din cei 186 de angajaţi ai combinatului de alumină Alum SA din Tulcea vor rămâne fără locuri de muncă, începând de luni, a anunţat, joi, 28 martie, subprefectul judeţului...
#masini toyota, #modele Toyota, #probleme masini Toyota , #Automobile