Vanzarile Mazda in Europa au crescut cu 18% anul trecut

Luni, 20 Ianuarie 2014, ora 13:25
1374 citiri
Vanzarile Mazda in Europa au crescut cu 18% anul trecut

Constructorul auto japonez Mazda a raportat, in 2013, o crestere de 18% a vanzarilor la nivel european, comparativ cu anul anterior, pana la 150.000 de unitati, cel mai relevant aport fiind al inmatricularilor noi din Polonia si regiunea Scandinaviei, arata datele Mazda Romania.

Datele citeaza statistica Asociatiei Constructorilor de Automobile din Europa (ACEA).

Pe fondul unui declin general al pietei auto din Europa, de 1,8% pentru al saselea an consecutiv, Mazda a inregistrat performante pe toate pietele, in multe cazuri cu procente semnificativ mai mari, raportand cresteri de doua cifre in trei din fiecare patru tari. Regiunea nordica a fost una foarte importanta, cu o crestere de 59% a vanzarilor in 2013, comparativ cu 2012.

Astfel, in Norvegia vanzarile practic s-au dublat, in timp ce in Polonia cresterea a fost de 73%, in Portugalia de 44%, in Ungaria de 41%, iar in Republica Ceha si Slovacia de 38%.

In ceea ce priveste cele cinci piete mari din Europa, vanzarile Mazda in Germania au crescut cu 11%, cu 19% in Marea Britanie, 18% in Franta, 32% in Spania si 7% in Italia.

Numarul total de unitati vandute in Europa in 2013 a depasit 150.000, iar cota de piata a companiei a crescut la 1,2%, mai mult cu doua zecimi fata de anul precedent, potrivit Mazda.

Vanzarile Mazda in Romania au inregistrat, de asemenea, un salt anul trecut de 38% comparativ cu anul anterior, numarul unitatilor comercializate ajungand de 602 unitati.

Cel mai bine vandut model a fost CX-5 (253 de unitati), cu o crestere de 53%, comparativ cu 2012, in timp de noua Mazda3 a inregistrat o majorare de 33% (cu 182 de unitati). Pe de alta parte, cea mai mare crestere in procente a fost raportata de noua Mazda6 - cu +257% (157 unitati).

Tehnologia SKYACTIV si designul 'KODO - Soul of Motion' sunt elementele definitorii ale acestei noii generatii de modele. Construite sub conceptul 'Sustainable Zoom-Zoom', automobilele combina designul si economia de combustibil cu performanta si siguranta.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Apar primele investiții arabe în România. Ministrul Agriculturii: „Numai aşa vom creşte valoarea produselor româneşti!"
Apar primele investiții arabe în România. Ministrul Agriculturii: „Numai aşa vom creşte valoarea produselor româneşti!"
Nu doar companiile occidentale vin să facă bani în România, ci și arabii, mai nou. Florin Barbu, ministrul Agriculturii din partea PSD, a anunțat investițiile pe care antreprenorii din Qatar...
Audio Magic Eraser, unealta care le permite utilizatorilor să elimine zgomotele nedorite din filmări
Audio Magic Eraser, unealta care le permite utilizatorilor să elimine zgomotele nedorite din filmări
Google a lansat recent o caracteristică revoluționară numită Audio Magic Eraser, disponibilă exclusiv pe noile modele de smartphone-uri Pixel 8 și Pixel 8 Pro. Funcția este proiectată să...
#vanzari mazda, #mazda europa, #automobile mazda , #Automobile