Cauciucurile "all seasons" nu sunt acceptate ca anvelope de iarna - Politia Romana

Sambata, 22 Octombrie 2011, ora 14:30
6536 citiri
Cauciucurile "all seasons" nu sunt acceptate ca anvelope de iarna - Politia Romana

Anvelopele "all seasons" nu sunt acceptate ca anvelope de iarna de catre Politia Romana, in aceasta categorie intrand doar cele marcate cu simbolurile "M+S", "M.S.", "MS" sau "M&S".

Prin Ordonanta Guvernului nr. 5, in luna ianuarie a anului in curs au fost modificate prevederile Ordonantei de urgenta a Guvernului nr.195/2002 privind circulatia pe drumurile publice, introducandu-se obligativitatea dotarii cu anvelope de iarna, care sunt definite in conformitate cu Directivele si Regulamentele Comisiei Economice pentru Europa a Organizatiei Natiunilor Unite, potrivit unui comunicat transmis sambata pe site-ul oficial al Politiei.

In acest context, pentru a fi acceptate ca anvelope de iarna, acestea trebuie sa fie inscriptionate cu unul dintre simbolurile "M+S", "M.S.", "MS" sau "M&S", fara a include in aceasta categorie anvelopele marcate numai cu inscriptia ,,all seasons".

Prevederile legale in vigoare interzic circulatia autovehiculelor, fara ca acestea sa fie dotate cu anvelope de iarna, pe drumurile publice acoperite cu zapada, gheata sau polei, nefacand referire la o anumita perioada a anului.

Astfel, este sanctionata conducerea autovehiculului pe drumurile publice acoperite cu zapada, gheata sau polei fara ca acesta sa fie dotat cu anvelope de iarna, iar in cazul autovehiculului de transport marfa cu o masa totala maxima autorizata mai mare de 3,5 tone si al autovehiculului de transport persoane cu mai mult de 9 locuri pe scaune, inclusiv cel al conducatorului auto, fara ca acestea sa fie echipate cu anvelope de iarna pe rotile axei/axelor de tractiune sau fara a avea montate pe aceste roti lanturi sau alte echipamente antiderapante omologate.

Amenda pentru fapta mentionata este prevazuta in clasa a IV-a de sanctiuni (de la 9 la 20 puncte-amenda, respectiv intre 603 si 1.340 lei), iar sanctiunea contraventionala este insotita si de masura retinerii certificatului de inmatriculare.

Guvernul roman da cu o mana, dar ia cu doua, mai ales ca vrea sa creasca taxele din nou in 2025
Guvernul roman da cu o mana, dar ia cu doua, mai ales ca vrea sa creasca taxele din nou in 2025
Guvernul a aprobat o schema de ajutor de stat pentru activitati productive si pentru industria prelucratoare, o schema mult asteptata pentru mediul de afaceri, in valoare de 500 de milioane de...
Schimbări în topul orașelor unde trăiesc cei mai mulți miliardari. În prezent, există 3.279 de super-bogați la nivel global
Schimbări în topul orașelor unde trăiesc cei mai mulți miliardari. În prezent, există 3.279 de super-bogați la nivel global
Mumbai a devenit capitala asiatică cu cel mai mare număr de miliardari, depăşind Beijingul, potrivit unei liste a bogaţilor la nivel mondial, realizată de Hurun Research Institute, transmite...
#cauciucuri de iarna, #anvelope all seasons, #anvelope de iarna , #cauciucuri iarna