Ferrari lucreaza la trei monoposturi in acelasi timp

Miercuri, 20 Iunie 2012, ora 19:39
1404 citiri
Ferrari lucreaza la trei monoposturi in acelasi timp

Scuderia Ferrari dezvolta trei modele de monopost de Formula 1 in acelasi timp, informeaza cotidianul spaniol Marca, potrivit motorsport.com.

Ferrari a inceput sezonul cu un monopost necompetitiv, dar echipa a reusit sa-l dezvolte cu bine pana in prezent. Inginerii si mecanicii de la Maranello pregatesc un set de imbunatatiri si la Marele Premiu al Europei, care va avea loc, in acest weekend, la Valencia.

Pilotii Fernando Alonso si Felipe Massa vor beneficia de o noua podea si o noua aripa fata pe masinile lor, in timp ce alte modificari vizeaza aripa spate si esapamentul.

"Am muncit intens in ultimele luni si am obtinut o mare imbunatatire a performantelor monopostului", a declarat designerul-sef Nikolas Tombazis.

In acelasi timp, Ferrari lucreaza la monopostul pentru sezonul 2013, dar si la un sasiu complet schimbat pentru 2014, odata cu introducerea motoarelor V6.

"Modelul 2013 este o evolutie a celui din acest an si ce punem pe masina de acum ne va fi folositor si la anul. Exista un mic grup de persoane care lucreaza pentru a realiza componente numai pentru urmatorul model. Multa lumea lucreaza deja pentru construirea noului motor, iar altii pentru masina din 2014, ce va fi una complet noua", a explicat Tombazis.

In sezonul curent, Ferrari sta bine in clasamentul pilotilor, avandu-l pe Fernando Alonso pe locul doi, la doua puncte de liderul Lewis Hamilton (McLaren-Mercedes).

Insa rezultatele inregistrate de Massa au fost foarte slabe, doar 11 puncte in sapte curse (locul 14), astfel ca scuderia este abia pe locul patru la constructori, cu 97 de puncte, dupa Red Bull (164), McLaren-Mercedes (133) si Lotus-Reanult (108).

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Samsung Galaxy S24 FE: smartphone-ul de buget al companiei. Cu ce specificații vine
Samsung Galaxy S24 FE: smartphone-ul de buget al companiei. Cu ce specificații vine
Conform informațiilor recente venite din rândul furnizorilor de componente, Samsung are în plan să grăbească lansarea noului model Galaxy S24 FE. Mișcarea vine în urma performanței...
Concedierile de la Tesla lovesc din plin singura sa fabrică din Europa. Peste o treime din angajați ar urma să rămână fără slujbă
Concedierile de la Tesla lovesc din plin singura sa fabrică din Europa. Peste o treime din angajați ar urma să rămână fără slujbă
Tesla, cel mai mare producător auto în funcţie de capitalizarea bursieră, va concedia până la 3.000 de angajaţi la singura sa fabrică din Europa, Grunheide, lângă Berlin, după ce a...
#Ferrari monoposturi F1, #Ferrari monoposturi, #Ferrari F1 , #Cele mai bune masini