Cele mai avantajoase cursuri de schimb la banci

Marti, 14 Aprilie 2009, ora 11:02
2225 citiri
Cele mai avantajoase cursuri de schimb la banci

Raportate la cursul oficial anuntat, valorile practicate de banci difera cu aproximativ 7 bani in medie atat la cumparare, cat si la vanzare. Interesant este si faptul ca, in comparatie cu anul trecut, diferenta dintre cursul oficial si cel practicat de banci s-a dublat (la inceputul lunii aprilie 2008 diferenta era de aproximativ trei bani).

RIB vinde cel mai ieftin euro, urmata de CEC si de Piraeus Bank. In trei dintre cele cinci zile pe care le-am luat in calcul, Romanian International Bank a avut cea mai buna rata de schimb la vanzarea de euro. Diferenta dintre RIB si cel de-al doilea clasat, Piraeus Bank, a fost de cel putin trei bani, iar in comparatie cu cea mai proasta optiune, aceasta a fost de aproape cinci bani.

Daca vreti sa vindeti euro, cea mai buna varianta, la prima vedere, este tot RIB, care vinde cu pana la 3 bani mai ieftin decat ceilalti. In aceasta privinta insa, diferentele sunt destul de mici intre banci. Totusi, variante mai bune si mai usor de gasit sunt, in ordine, UniCredit, Piraeus Bank, CEC si Alpha Bank.

La celalalt capat al topului se situeaza BRD care vinde cel mai scump, dar si cumpara cel mai ieftin. Prin comparatie, UniCredit da 4,0950 lei la cumparare, in timp ce RIB vinde 4,1550. Fata de cursul oficial, BRD vinde mai scump cu peste 7 bani si cumpara mai ieftin cu aproape 8 bani.

#cec, #cumparare, #cursuri, #euro, #rib, #schimb, #vanzare , #Cele mai ieftine masini