Telefon Apple pentru toate buzunarele

Marti, 10 Iulie 2007, ora 12:23
1177 citiri

Apple vrea sa lanseze catre finele anului o versiune mai ieftina a aparatului iPhone, care ar putea fi bazata pe modelul playerului miniatural iPod Nano, potrivit unui raport al companiei de servicii financiare JP Morgan, informeaza Reuters.

Informatia este sugerata de surse din lantul de furnizori precum si de o cerere inaintata de Apple biroului american pentru brevete de inventie, a declarat analistul filialei taiwaneze a JP Morgan, Kevin Chang.

Apple a depus, la 5 iulie, o cerere pentru un patent care se refera la un aparat portabil multifunctional dotat cu un sistem de control cu senzori tactili, al carui aspect este asemanator cu cel al playerului iPod Nano.

Gama iPhone ar putea fi extinsa prin convertirea playerului Pod Nano intr-un telefon care ar putea fi vandut la un pret mai mic de 300 de dolari, a declarat analistul companiei JP Morgan. Pretul de vanzare al iPhone este de 500 sau 600 de dolari, in functie de spatiul de stocare disponibil.

Un astfel de aparat ar putea inregistra anul viitor vanzari de 30 pana la 40 de milioane de dolari, a precizat analistul. Obiectivul anuntat al companiei Apple este de a vinde anul viitor zece milioane de unitati iPhone.

Aparatul iPhone se adreseaza, prin pretul sa ridicat, unui segment mic al pietei de aparate telefonice. In SUA, 85% din consumatori sunt obisnuiti sa cheltuiasca mai putin de 100 de dolari pentru un telefon mobil. De aceea, analistii apreciaza ca un telefon mai ieftin produs de Apple ar avea sanse in fata unor producatori precum Nokia, Motorola, Samsung si Sony Ericsson.

<b>Bloombiz</b>

(Sursa: <a href=http://www.newsin.ro/ target=_blank>NewsIn</a>)


Cosmin Samoilă (ONE) la Quarterly Report 3: ”Avem o creștere a vânzărilor din apartamente de 59% pe segmentul comercial”
Cosmin Samoilă (ONE) la Quarterly Report 3: ”Avem o creștere a vânzărilor din apartamente de 59% pe segmentul comercial”
Cosmin Samoilă, Directorul Financiar al ONE United Properties, a participat la cea de-a treia ediție a Quarterly Report, din 6 martie, eveniment marca Ziare.com, alături de partenerul principal...
Un mare combinat din România, deținut de un miliardar rus, face concedieri masive: ”Vom oferi locuri de muncă vacante”
Un mare combinat din România, deținut de un miliardar rus, face concedieri masive: ”Vom oferi locuri de muncă vacante”
Peste 80 din cei 186 de angajaţi ai combinatului de alumină Alum SA din Tulcea vor rămâne fără locuri de muncă, începând de luni, a anunţat, joi, 28 martie, subprefectul judeţului...