Rolls Royce: Cele mai scumpe masini de lux

Miercuri, 11 Aprilie 2012, ora 12:46
7642 citiri
Rolls Royce: Cele mai scumpe masini de lux

Masinile din gama Rolls Royce sunt un simbol al statutului social, al gusturilor rafinate. De la membri ai familiilor regale din jurul lumii, la persoane cu gusturi scumpe in masini, toti prefera gama Rolls Royce.

Aura de sofisticare si elitism nu a fost egalata de alte vehicule si de aceea, masinile Rolls sunt intr-o categorie proprie. Nu e nicio surpriza ca masinile care apartin acestui brand sunt unele dintre cele mai customizate autovehicule, ele fiind croite pentru a incanta colectionarii, care doreau modificari speciale, scrie Bornrich.

Iata cateva dintre cele mai scumpe masini din lume

1. Rolls Royce Phantom Solid gold - 8,2 milioane de dolari

Pretul exorbitant a fost platit de un afacerist din Orientul Mijlociu, unde achizitionarea masinilor pline de aur este o adevarata tendinta. Aceasta versiune exclusiva a fost customizata pentru a deveni cea mai luxoasa masina din lume.

In total, sunt 120 kilograme de aur de 18 carate in masina sub forma de grilaj, ornamente laterale, suport, roti, etc. De altfel, masina este foarte sigura, ea fiind blindata impotriva gloantelor si a rachetelor.

2. 1904 Rolls Royce - 7,25 milioane de dolari

Acesta este unul dintre cele mai apreciate modele vintage ale Rolls Royce pentru ca a fost creata dupa un model gandit de Charles Rolls. El a creat masina in 1904 si a fost lansata pe 1 aprilie in acelasi an. Initial, trebuiau construite 19 masini, insa doar 17 au iesit pe usa fabricii.

Prima editie a modelului avea un motor de 1,8 litri ce dezvolta 10 cai putere si o cutie de viteze in trei repte.

3. 1912 Rolls Royce Silver Ghost - 3,2 milioane de dolari

Acest model a fost cea mai de pret masina din colectiile multor pasionati ai brandului. Una din primele masini din serie, numita Silver Ghost, a fost prima masina care a adus companiei Rolls Royce titlul de producatorul "celei mai bune masini din lume".

Ce transforma aceasta masina intr-un obiect pentru colectionari este faptul ca nu multe au supravietuit celor doua Razboaie Mondiale, ele fiind distruse in acea perioada. Cu ajutorul unui proprietar dedicat, aceasta masina scoasa la vanzare este una din putinele ramase intacte.

4. Fenice Milano Rolls Royce - 3 milioane de dolari

Aceasta masina pare a fi perfecta pentru cantaretii de hip-hop, datorita culorilor folosite - bronz, alb sau mov. Modelul vine cu roti din aliaje speciale, in timp ce grilajul frontal, partea centrala a capotei, oglinzile, elementele laterale si teava de esapament sunt facute din aur de 24 carate.

5. Rolls Royce drophead coupe Phantom pentru EJAF - 1,6 milioane de dolari

Aceasta masina a fost listata la licitatie pentru 1,6 milioane de dolari pentru a strange bani care au mers catre fundatia Elton John impotriva SIDA. Daca nu ar fi fost astfel vanduta, masina ar fi obtinut undeva intre 400.000 si 500.000 de dolari, conform specialistilor. Sub capota, modelul are un motor V12 de 6,75 litri ce dezvolta 453 de cai putere.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Planuri mari pentru Portul Constanța. Sorin Grindeanu: ”Ne dorim extinderea cooperării cu partenerii din Emiratele Arabe Unite”
Planuri mari pentru Portul Constanța. Sorin Grindeanu: ”Ne dorim extinderea cooperării cu partenerii din Emiratele Arabe Unite”
Ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, afirmă vineri că mesajul pe care l-a avut în cadrul întrevederii, de la Abu Dhabi, cu cei din conducerea companiei DP World (Dubai Ports) este că ne...
Amazon spiona concurența cu o divizie secretă. Angajații companiei se dădeau drept antreprenori pentru a strânge informații
Amazon spiona concurența cu o divizie secretă. Angajații companiei se dădeau drept antreprenori pentru a strânge informații
Angajaţii Amazon au „pozat” drept comercianţi terţi pentru a aduna informaţii de la Walmart, eBay şi alţi rivali ai gigantului american. Aceștia au avut acces la sistemele concurenței...
#Rolls Royce masini, #masini scumpe lux Rolls Royce, #Rolls Royce cele mai scumpe masini , #Cele mai scumpe masini