Hyundai Santa Cruz concept: Porneste in aventura urbana!

Sambata, 17 Ianuarie 2015, ora 00:00
3856 citiri
Hyundai Santa Cruz concept: Porneste in aventura urbana!
Foto: c|net

Daca-ti place sa-ti dai jos cravata, de cate ori ai ocazia, sa treci la volan si sa pornesti in cautarea unor noi aventuri, prin oras sau pe drumuri de munte, fara sa mai schimbi si masina, cu siguranta iti va face cu ochiul noul concept-car Hyundai Santa Cruz.

Este vorba despre un nou crossover coreean de senzatie, o combinatie intre o camioneta, un SUV si un CUV (utilitara), care a imprumutat ce-i mai bun de la fiecare, dar a pastrat cele 5 locuri de care ai nevoie cand iesi cu familia ori prietenii.

Noul Santa Cruz a fost lansat la Salonul Auto de la Detroit si a intors toate privirile cu designul sau de mare impact, dar si pentru ca se anunta "un distrugator al conventiilor", dupa cum spun cei de la Hyundai, citati de Digital Trends.

"Noul crossover le ofera clientilor acel plus de utilitate de care au nevoie pe tot parcursul saptamanii, fie ca vorbim despre viata profesionala sau despre cea sociala si de o intreaga varietate de activitati in natura, fara sa faca acele compromisuri la care ii obligau pana acum ceilalti producatori de pe piata", a declarat Mark Dipko, director al Hyundai Corporate Planning, cu ocazia lansarii oficiale.

Cu alte cuvinte, noul concept tinteste generatiile tinere, care au alte nevoi de deplasare, mai diversificate, dar cauta o singura masina pentru a le satisface pe toate.

Ar putea fi vorba despre Santa Cruz: e suficient de mic pentru a fi potrivt in oras, pentru mers la serviciu si la cafenea, suficient de spatios pentru excursii lungi cu familia si suficient de robust pentru aventuri pe drumuri mai grele.

"Santa Cruz vine in intampinarea nevoilor si dorintelor inca nerostite ale generatiei Y (milenialii) si al stilului de viata al acestor exploratori urbani", mai spune Dipko.

In plus, coreenii l-au facut sa arate si foarte bine, tocmai pentru a ciupi din cotele mai multor jucatori mari de pe piata, chiar daca reprezinta segmente diferite.

"Sarcina maxima, garda la sol sau de puterea de remorcare nu sunt esentiale", a mai spus Dipko, incercand sa explice de ce nu se compara noul Santa Cruz cu o camioneta Ford F-150, de exemplu, dar tot ar putea sa se vanda mai bine. Vorbim desigur despre marketing si PR si despre o abordare inteligenta a pietei.

Avand numele de cod HCD15, noul concept-car Hyundai este echipat cu un motor turbo diesel de 2 litri, care genereaza 190 CP, tractiune AWD, prin sistemul HTRAC, la un consum de numai 9,4 litri la suta de kilometri.

Asa se face ca acest concept-car va fi usor de remarcat pe sosea, ba chiar va reusi sa socheze prin design, sa intrige si sa atraga. Tie cum ti se pare?

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

”România nu este oaia neagră a Europei”. Un fost ministru de Finanțe descrie poziția țării noastre în relație cu marile deficite globale VIDEO
Discuțiile despre deficitul bugetar ridicat și procedura de deficit excesiv în care se află țara noastră încă din 2019 a acaparat dialogul public, dar prea puțin ne aplecăm asupra...
OnePlus Pad Go, tableta de buget cu specificații excelente. La ce preț este oferită
OnePlus Pad Go, tableta de buget cu specificații excelente. La ce preț este oferită
OnePlus a introdus pe piață o nouă tabletă, OnePlus Pad Go, o versiune mai accesibilă a modelului OnePlus Pad. Cu un preț de pornire de aproximativ 230 EUR în Europa, tableta promite să...
#Hyundai Santa Cruz crossover, #Hyundai Santa Cruz concept car , #Cele mai tari masini