Performanta, lux, siguranta? Alege un sedan compact de lux

Sambata, 22 Octombrie 2011, ora 00:00
2977 citiri
Performanta, lux, siguranta? Alege un sedan compact de lux

Masina pe care o conduci spune foarte multe despre tine, tocmai de aceea ar trebui sa o alegi cu grija masina compacta de lux pe care ti-o doresti, atunci cand o cumperi.

Pentru un buget intre 43.000 de euro si 50.000 de euro, un barbat matur care nu mai are nevoie de spatiu pentru copii in masina si cauta doar performante inalte, lux si siguranta, are de ales, in ultima instanta, intre un BMW, un Lexus si un Mercedes Benz, spun specialistii citati de publicatia Drive.

Daca te regasesti in descriere, atunci modelele BMW 323i, Lexus IS350 Prestige sau Mercedes-Benz C250 CGI ar putea fi optiunile perfecte pentru tine.

Business24 iti ofera un ghid scurt asupra avantajelor si dezavantajelor pe care fiecare masina le are pentru tine.

Desigur, nimeni nu te poate impiedica sa pui pe lista ta ultima varianta de C Class si nici un Seria 3, chiar daca cea din urma se afla spre sfarsitul vietii sale in show-room-uri, dar acestea nu sunt sub nicio forma singurele optiuni.

Orice alta alternativa are argumente suficient de convingatoare pentru a fi aleasa, de la Audi A4 pana la Volvo S50. Volkswagen Passat este, de asemenea, unul dintre clasicii competitori in astfel de situatii.

Daca totusi te opresti la prioritatile stabilite, confort si siguranta, atunci ai la indemana cu trei variante care se ridica la nivelul asteptarilor tale.

BMW 323i Lifestyle sedan

Modelul 323i nu este atat de ispititor precum alte modele mult mai scumpe, tocmai din cauza motorului de 2,5 litri in 6 cilindri, care la turatii mari "canta" infundat.

Desigur, daca nu doresti sa fii deranjat de zgomot, expertii iti recomanda modelul 325i, care depaseste, insa, pretul de 50.000 de euro. Chiar si la acest model, insa, vei fi nevoit sa te multumesti cu un portbagaj mic si o atmosfera usor "matura", in interior.

Revenind la prioritatile stabilite, BMW se tine inca foarte bine la capitolele siguranta, calitate, valoare sau spatiu interior, in ciuda varstei sale inaintate.

Lexus IS350 Prestige

Lexus, ca si BMW, nu este tocmai cel mai tanar din clasa sa, insa pare sa incante inca posesorii, atat din punct de vedere estetic, cat si din punctul de vedere al sigurantei, calitatii superioare si a valorii brandului, care ii face pe rivalii sai europeni sa para mult prea scumpi.

Asta inseamna ca iti poti permite sa alegi varianta 350, cu un motor mare, care are o injectie suficient de puternica incat sa faca fata competitiei cu rivalul sau BMW 335i.

Luxul este principala atractie la aceasta masina, la care am putea adauga fiabilitatea mult mai mare decat cea a modelelor europene. Daca alegi Lexus, va trebui sa treci, insa, cu vederea spatiul mic pentru pasagerii din spate, lipsa de finete a automobilului, dar si peste faptul ca este o masina buna, dar nu extraordinara pentru condus.

Mercedes-Benz C250 CGI

Modelul C-Class era deja unul dintre cele mai bune masini compacte de lux, insa acum, potrivit ultimelor date, se pare ca a devenit un pachet complet, de calitate si rafinament.

Acest model de Mercedes dispune si de un motor foarte bun, turbo, de 1,8 litri cu 7 trepte, care impresioneaza prin performantele sale inalte si consumul impresionant de mic.

Specialistii nu prea au critici la adresa acestui model, el fiind o varianta exemplara de siguranta si confort. Singura problema pe care cei de la Mercedes nu au rezolvat-o inca este frana de mana, calificata de posesorii de C250 CGI drept incomoda.

ÎCCJ, decizie care vizează mii de șoferi: Norma juridică privind despăgubirile prin RCA este clară
ÎCCJ, decizie care vizează mii de șoferi: Norma juridică privind despăgubirile prin RCA este clară
Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie (ÎCCJ) a decis că norma juridică privind valoarea reparaţiei şi implicit a despăgubirilor prin asigurarea de răspundere civilă auto (RCA) este este...
Care vor fi primele telefoane echipate cu noul procesor Snapdragon 8 Gen 4
Care vor fi primele telefoane echipate cu noul procesor Snapdragon 8 Gen 4
Yogesh Brar a anunțat recent pe platforma X (fosta Twitter) că primele dispozitive echipate cu noua generație de procesor Snapdragon 8 Gen 4 vor fi lansate în octombrie 2024, iar detaliile...
#sedan compact lux, #BMW lux, #Lexus lux, #Mercedes Benz lux , #Cele mai tari masini