Tu ce masini conduci? Iata fantasticele automobile din garajului lui Jay Leno

Sambata, 24 Decembrie 2011, ora 00:00
6220 citiri
Tu ce masini conduci? Iata fantasticele automobile din garajului lui Jay Leno
Big Dog Garage

Jay Leno nu a devenit o legenda doar in entertainment, ci si in domeniul auto. Prezentatorul "The Tonight Show" are o colectie de masini ca nimeni altul, iar garajul sau, pe care il numeste "Big Dog", este cel mai cunoscut din lume.

"Big Dog Garage" nu este de doar un garaj, ci mai degraba o hala in care vedeta isi tine masinile, motocicletele si motoarele.

Leno este un automobilist pana in maduva oaselor. Acesta isi conduce toate masinile pe care le detine, le repara cu mana sa si le expune la diverse show-uri.

Colectia sa contine masini pe gustul oricui, iar BusinessInsider.com a incercat sa aleaga cateva dintre cele mai fantastice masini din "Big Dog Garage".

Lamborghini Countach din 1986

De ce este speciala? Lamborghini Countach a fost automobilul al carui poster era agatat pe peretii oricarui adolescent din anii 1970 - 1990. Cu un design care o face sa para venita ori din viitor, ori din spatiu, acest model a fost una dintre masinile de zi cu zi ale lui Leno, avand aproape 70.000 de mile la bord.

Stanley Steamer din 1909

De ce este speciala? La inceputul secolului trecut, existau aproape 100 de companii care construiau masini cu aburi.

Acest Stanley Steamer este doar unul dintre automobilele de gen pe care le detine Leno. Masina nu este deloc rapida, insa ce este fascinant la ea este procesul de pornire si conducere.

Daca vrei sa faci doar un drum scurt, nu este recomandat sa scoti acest model din garaj.

Fiat Topolino 1937

De ce este speciala? In 1937, Topolino avea un motor de doar 19 litri, insa putea parcurge 64 de kilometric cu un litru de benzina.

Multe dintre masinile din ziua de azi nici nu se apropie de un astfel de randament.

Partea proasta este ca Topolino nu te va duce foarte rapid la destinatie, avand o viteza maxima de doar 85 km/h.

Blastolene Special (sau Tank Car)

De ce este speciala? Fratii Blastolene au construit masini unicat incredibile, ce sunt considerate astazi opera de arta. Blastolene Special este doar una dintre acestea.

Totul se invarte in jurul motorului. "Special" este turata de M43 Patton Tank, de aici venindu-i si numele "Tank Car".

Cand Randy Grubb, designerul, i-a aratat aceasta masina lui Leno, modelul nu era permis pe strada. Insa acesta a cumparat masina si a transformat-o astfel incat sa indeplineasca conditiile legale.

EcoJet

De ce este speciala? EcoJet a fost initial doar un prototip al Asociatiei Industriei de Echipamente de Specialitate, destinat unui show auto din 2006. Masina propriu-zisa a luat nastere in urma unei colaborari dintre Leno si departamentul de design al General Motors, scopul fiind crearea unui model eco rapid.

Masina pe care Leno a vazut-o la show-ul din 2006 nu putea fi condusa, asa ca, inca odata, vedeta a transformat o jucarie intr-un automobile legal.

Cosmin Samoilă (ONE) la Quarterly Report 3: ”Avem o creștere a vânzărilor din apartamente de 59% pe segmentul comercial”
Cosmin Samoilă (ONE) la Quarterly Report 3: ”Avem o creștere a vânzărilor din apartamente de 59% pe segmentul comercial”
Cosmin Samoilă, Directorul Financiar al ONE United Properties, a participat la cea de-a treia ediție a Quarterly Report, din 6 martie, eveniment marca Ziare.com, alături de partenerul principal...
Un mare combinat din România, deținut de un miliardar rus, face concedieri masive: ”Vom oferi locuri de muncă vacante”
Un mare combinat din România, deținut de un miliardar rus, face concedieri masive: ”Vom oferi locuri de muncă vacante”
Peste 80 din cei 186 de angajaţi ai combinatului de alumină Alum SA din Tulcea vor rămâne fără locuri de muncă, începând de luni, a anunţat, joi, 28 martie, subprefectul judeţului...
#masini lux, #masini scumpe, #masini jay leno, #masini vechi , #Cele mai tari masini