Autoritatile germane acuza: Si Opel a folosit sisteme ilegale!

Luni, 15 Octombrie 2018, ora 18:00
2056 citiri
Autoritatile germane acuza: Si Opel a folosit sisteme ilegale!
Foto: CC0 Creative Commons

Ministerul german al Transporturilor a anuntat luni ca aproximativ 100.000 de vehicule marca Opel urmeaza sa fie rechemate la service, la scurt timp dupa descoperirea unui nou dispozitiv de manipulare a emisiilor poluante ale automobilelor echipate cu motoare diesel.

"Dupa ce, la inceputul anului 2018, a fost descoperit al cincilea dispozitiv de manipulare, pe care Autoritatea germana de reglementare a sectorului auto (KBA) l-a declarat ca fiind ilegal, exista in prezent o audiere oficiala al carei obiectiv va fi impunerea unei retrageri obligatorii pentru modelele Cascada, Insignia si Zafira", se arata intr-un comunicat al Ministerul german al Transporturilor. "O rechemare oficiala a aproximativ 100.000 de vehicule va fi demarata in scurt timp", se arata in comunicatul de presa, transmite Reuters.

Anterior, au fost efectuate perchezitii la doua facilitati Opel pe fondul suspiciunilor ca unele din autovehiculele Opel echipate cu motoare diesel utilizeaza un sistem software ilegal pentru a manipula emisiile poluante in timpul testelor.

Scandalul motoarelor diesel trucate a izbucnit in luna septembrie 2015, dupa ce Agentia americana pentru mediu (EPA) a acuzat grupul german Volkswagen ca a echipat 11 milioane de autovehicule diesel, dintre care aproximativ 600.000 in SUA, cu un software capabil sa falsifice rezultatele testelor antipoluare. Intre timp, mai multe parchete din Germania au demarat anchete pentru frauda, manipulare a cotatiilor bursiere sau publicitate mincinoasa impotriva mai multor directori de la Volkswagen si diviziile sale Audi si Porsche, precum si la Daimler si la producatorul de componente auto Bosch.

Radu Scarlat (Bento) la Quarterly Report 3: ”Rezultatele din 2023 au fost un record pentru noi”
Radu Scarlat (Bento) la Quarterly Report 3: ”Rezultatele din 2023 au fost un record pentru noi”
Radu Scarlat, Director General & Președinte al Consiliului de Administrație Bento, a participat la cea de-a treia ediție a Quarterly Report, din 6 martie, eveniment marca Ziare.com, alături de...
Investiții inteligente în mobilierul pentru camera copilului
Investiții inteligente în mobilierul pentru camera copilului
Când vine vorba de amenajarea camerei copilului tău, fiecare piesă de mobilier pe care o alegi joacă un rol crucial în crearea unui spațiu atât funcțional, cât și primitor. Mai mult...
#emisii Opel, #scandal emisii Opel, #Opel sisteme ilegale , #Consum combustibil