Infiniti Romania vrea sa obtina o cota de piata de 10% pe segmentul masinilor premium

Luni, 22 Martie 2010, ora 15:30
1989 citiri
Infiniti Romania vrea sa obtina o cota de piata de 10% pe segmentul masinilor premium

Infiniti Romania doreste sa atinga o cota de piata de 10%, pe viitor, pe segmentul masinilor premium, odata cu lansarea primului showroom, intentionand ca din 2011 sa ajunga sa vanda 200-250 de unitati pe an, a declarat directorul general al Infiniti Romania, Mircea Eremia, informeaza NewsIn.

La nivel european, Infiniti doreste sa vanda aproximativ 20.000 de unitati in 2011, orientandu-se in special pe pietele mari din Anglia, Germania, Spania sau Polonia.

In ceea ce priveste evolutia pe 2010, AutoItalia, importatorul Infiniti in Romania, anticipeaza ca va vinde 60 de masini Infiniti, in contextul in care anul trecut s-au vandut doar 22 de unitati.

"La noi, in Romania, am fost ceva mai grav afectati de criza, iar evenimentele si circumstante n-au fost tocmai unele fericite pentru noi, motiv pentru care proiectiile de vanzari nu sunt tocmai optimiste, dar nu asta este prioritatea noastra in momentul acesta, ci dezvoltarea imaginii si cresterea increderii in aceasta marca", a precizat Mircea Eremia.

Infiniti si-a lansat luni oficial primul showroom din Romania, care se intinde pe o suprafata de 585 de metri patrati, fiind situat in Piata Presei Libere din Bucuresti.

Showroom-ul nou deschis este cel de-al 30-lea centru din Europa, valoarea investitiei realizate fiind de 600.000 euro. Primul Centru Infiniti din Europa a fost deschis la Paris, in octombrie 2008.

"Noi pana acum nu am avut showroom in Romania, desi contractul era semnat inca din martie anul trecut si masini pe stoc au existat inca de atunci, dar pentru o marca necunoscuta in Romania, lipsa unui showroom si a unui centru autorizat oficial era sinonim cu o lipsa de independenta. De acum inainte vom incepe sa discutam de vanzari", a adaugat Eremia.

Infiniti estimeaza ca in urmatoarele 12 luni numarul centrelor sale va creste la 50, urmand ca firma sa detina reprezentante in 20 de tari.

Totodata, Infiniti Romania intentioneaza sa deschida si alte centre in tara, insa reprezentantii firmei au mentionat ca momentan inca nu au un plan concret in aces sens.

In primele trei luni ale acestui an, Infiniti Romania a investit circa 300.000 de euro in publicitate, stabilindu-si un plafon de investitii de 1,2 milioane euro anul acesta pentru marketing.

"Suntem la inceput, iar investitiile in imagine sunt foarte importante. Infiniti nu a existat in Europa, pana in 2008, deci automat investitiile care trebuie facute la nivel de imagine trebuie sa fie foarte mari, pentru ca ai o singura sansa sa te impui pe piata in care nu esti cunoscut si trebuie sa te impui intr-un mod foarte agresiv", a explicat Mircea Eremia.

Infiniti comercializeaza prin intermediul AutoItalia modelele Fx (variantele Fx50 si Fx37), G37 (variantele Sedan, Cabrio si Coupe), Ex si noul model M, care va fi disponibil spre vanzare incepand din septembrie.

Preturile masinilor Infiniti pleaca de la 41.900 de euro (varianta G37 basic), pana la 82.300 de euro (modele din editia limitata Fx).

In Romania, Grupul AutoItalia este singurul importator autorizat Infiniti. Grupul este unul dintre cei mai mari jucatori pe piata auto, avand in portofoliu marci ca Fiat, Lancia, Alfa Romeo, Maserati, Honda Motorcycles, Sang Yong si Segway.

ANPC, atac la site-urile de comert chinezesti, Temu si Shein
ANPC, atac la site-urile de comert chinezesti, Temu si Shein
Autoritatea Nationala pentru Protectia Consumatorilor (ANPC) deruleaza o actiune de verificare a site-urilor de cumparaturi si aplicatii chinezesti care functioneaza ca o piata online, Temu si...
Samsung a lansat noul model Galaxy C55. Ce specificații oferă
Samsung a lansat noul model Galaxy C55. Ce specificații oferă
Samsung a lansat, în China, noul model Galaxy C55, eveniment care a avut loc fără prea multe anunțuri spectaculoase. Telefonul este, în esență, identic cu modelul Galaxy M55, dar se distinge...
#AutoItalia , # Showroom, # cota piata, # masini premium, # preturi, # modele, # Infiniti , #Cota de piata