Un automobil Tesla de peste 100.000 de dolari, cumparat cu 91 de bitcoini

Luni, 09 Decembrie 2013, ora 09:35
1910 citiri
Un automobil Tesla de peste 100.000 de dolari, cumparat cu 91 de bitcoini

Un barbat din statul american Florida a cumparat un automobil electric Tesla Model S de la o reprezentanta Lamborghini platind 91,4 bitcoini pentru masina al carei pret se ridca la 103.000 de dolari.

"S-a folosit o moneda electronica pentru a cumpara o masina complet electrica", se arata pe blogul dealer-ului Lamborghini din Newport Beach, potrivit CNN.

Cumparatorul, care a vrut sa ramana anonim, a achizitionat masina Tesla la pretul de 103.000 de dolari, echivalentul a 91,4 bitcoini la cotatia de marti, ziua in care a avut loc tranzactia, a declarat directorul de marketing al dealer-ului, Cedric Davy.

Clientul a contactat firma pentru a intreba despre posibilitatea unei tranzactii in bitcoini, dupa ce a fost refuzat anterior de alti vanzatori de autovehicule.

"Am mai auzit, dar nu cunosteam subiectul foarte bine, asa ca ne-am documentat si am cautat modalitati de a converti bitcoin in dolari", a spus el.

Momentul tranzactiei a fost unul fericit pentru cumparator, noteaza CNN. Bitcoin, cu o volatilitate mult mai ridicata decat a unei monede obisnuite, a scazut puternic la numai cateva zile.

Dealerul nu a avut insa de pierdut dupa ce firma de procesare de tranzactii cu bitcoini BitPay a operat pretul de marti atat pentru cumparator, cat si pentru vanzator.

Dupa ce s-a raspandit informatia referitoare la vanzarea in bitcoini, dealerul a primit circa 10 telefoane de la alte persoane interesate sa cumpere folosind moneda digitala.

"Toti oamenii astia au bitcoini, iar unii dintre ei incearca sa-i cheltuiasca", a spus Davy.

Chiar daca moneda este utilizata pentru numite tipuri de plati sunt inca dificultati in ceea ce priveste autorizarea de guverne si banci. Banca centrala a Chinei a interzis in aceasta saptamana institutiilor financiare sa deruleze tranzactii cu bitcoini.

Bitcoin a depasit recent pragul de 1.000 de dolari, dupa ce valoarea monedei digitale a crescut spectaculos, de peste 76 de ori, pe parcursul ultimului an. Bitcoin a continuat sa urce, ajungand la peste 1.200 de dolari, insa vineri s-a prabusit pe piata americana pana la 865 de dolari.

Noutăți despre lansarea smartphone-ului Pixel 8a: prețuri și specificații dezvăluite
Noutăți despre lansarea smartphone-ului Pixel 8a: prețuri și specificații dezvăluite
Cu ocazia conferinței Google I/O 2024, noua versiune a smartphone-ului Pixel, modelul 8a, face deja valuri înainte de lansarea oficială, datorită unei prezentări video neoficiale care...
Polestar Phone, primul smartphone dedicat posesorilor de mașini electrice? Ce știe să facă
Polestar Phone, primul smartphone dedicat posesorilor de mașini electrice? Ce știe să facă
Polestar, producătorul suedez de mașini electrice, a intrat pe piața dispozitivelor mobile lansând Polestar Phone, un smartphone conceput special pentru posesorii de mașini electrice....
#automobil Tesla Model S, #achizitie Telsa Model S, #tranzactie bitcoini , #Cumparari auto