Dacia lanseaza patru modele noi. Preturile variaza intre 8.700 si 13.600 de euro

Marti, 18 Septembrie 2012, ora 11:15
5289 citiri
Dacia lanseaza patru modele noi. Preturile variaza intre 8.700 si 13.600 de euro

Producatorul auto Dacia lanseaza, marti, patru modele noi: a doua generatie de Sandero, un nou model de Logan, Dokker si Dokker Van. Preturile variaza intre 8.700 si 13.600 euro, cu TVA inclus, in functie de motorizari si dotari.

Una dintre noutatile pregatite de producatorul auto pentru noul Logan este motorizarea. Modelul va fi prevazut cu un motor turbo cu trei cilindri in linie, o unitate TCe 90. Dacia va schimba si designul interior al masinii, scrie Automobile-magazine.

"Noile modele Logan 2 si Sandero 2 vor fi prezentate la Salonul Auto de la Paris", a declarat marti directorul comercial al Dacia, Thomas Dubruel, la lansarea Dacia Dokker pe piata romaneasca.

Oficialul Dacia a confirmat ca imaginile modelelor Logan 2 si Sandero 2, aparute luni in publicatia franceza L'Automobile Magazine, sunt fotografii oficiale.

Noul bord al modelului Dacia este inspirat de cel al modelul Lodgy, pe care este montata o interfata Media Nav cu ecran tactil cu sase functii: adio, media, conectare telefon prin Bluetooth, navigatie, afisare harta si configurarea unor setari.

Sandero

Noul model se aseamana cu Dacia Logan atat din punct de vedere tehnic, cat si in ceea ce priveste designul. Sandero Stepway va avea motorizare pe benzina, dar si pe motorina.

Dokker

Dacia Dokker este un combi cu cinci locuri destinat unei utilizari mixte, care dispune de un volum al portbagajului si de o modularitate la cel mai bun nivel din categorie.

Dacia Dokker se adreseaza unei clientele aflate in cautarea unui vehicul polivalent care asigura in acelasi timp transportul obiectelor voluminoase si calatoria cu familia in conditii de confort. Dacia Dokker va fi comercializata cu preturi intre 9.000 si 13.600 de euro, inclusiv TVA, conform Mediafax.

Dokker Van

Dacia Dokker Van este versiunea utilitara, practic o furgoneta care vizeaza in principal micii comercianti si intreprinzatori. Modularitatea scaunului din dreapta si usa laterala culisanta ajuta la incarcarea vehiculului. Preturile Dacia Dokker Van au fost stabilite intre 8.700 si 11.500 euro, inclusiv TVA.

Constructorul autohton de automobile Dacia va prezenta noile modele Logan 2 si Sandero 2 la Salonul Auto de la Paris, care va incepe pe 27 septembrie.

Primul Logan a fost lansat in 2004, iar de atunci au fost vandute mai mult de 2,5 milioane de unitati. Acum, Dacia mizeaza pe un design diferit pentru Logan.

Cu ajutorul Logan, Dacia a devenit unul dintre principalii exportatori ai statului roman. Dacia a fost lider cu o cota de piata de 28,9%, la inceputul acestui an. In 2011, Dacia vanduse mai mult de 340.000 de vehicule, foarte aproape de nivelul record inregistrat in anul 2010. Duster era, in prima jumatate a anului, varful de lance al gamei Dacia, cu 47% din vanzarile totale ale brandului.

In 2005, primul an intreg de productie pentru Logan, din cele 146.000 de masini produse doua treimi erau comercializate pe piata locala. Acum, insa, vanzarile din Romania reprezinta sub 10% din productia anuala de aproape 330.000 de masini de la Mioveni.

Dacia continua sa investeasca in Logan, dar a anuntat ca opreste productia Logan MCV, Logan Pick-ul si Logan Van, pe care le inlocuieste cu Lodgy, Dokker si Dokker Van.

Cosmin Samoilă (ONE) la Quarterly Report 3: ”Avem o creștere a vânzărilor din apartamente de 59% pe segmentul comercial”
Cosmin Samoilă (ONE) la Quarterly Report 3: ”Avem o creștere a vânzărilor din apartamente de 59% pe segmentul comercial”
Cosmin Samoilă, Directorul Financiar al ONE United Properties, a participat la cea de-a treia ediție a Quarterly Report, din 6 martie, eveniment marca Ziare.com, alături de partenerul principal...
Un mare combinat din România, deținut de un miliardar rus, face concedieri masive: ”Vom oferi locuri de muncă vacante”
Un mare combinat din România, deținut de un miliardar rus, face concedieri masive: ”Vom oferi locuri de muncă vacante”
Peste 80 din cei 186 de angajaţi ai combinatului de alumină Alum SA din Tulcea vor rămâne fără locuri de muncă, începând de luni, a anunţat, joi, 28 martie, subprefectul judeţului...
#dacia renault, #nou Logan Dacia, #nou Sandero, #Dacia Dokker VAN, #Dacia Dokker , #Lansari