Ford vrea sa dezvolte un model low-cost bazat pe Fiesta

Luni, 10 Septembrie 2012, ora 15:01
1659 citiri
Ford vrea sa dezvolte un model low-cost bazat pe Fiesta

Producatorul auto american Ford intentioneaza sa dezvolte un model low-cost bazat pe subcompactul Fiesta, care va fi vandut in intreaga lume, dar nu va fi un brand independent low-cost.

"Cercetam oportunitatile din intreaga lume pentru a oferi o masina al carei pret sa fie sub cel al modelului Fiesta", a declarat Alan Mulally, directorul general al Ford, citat de site-ul inautonews.com.

Modelul va avea aceeasi marime ca Fiesta, dar va costa mai putin. Seful Ford nu a dat detalii privind locul in care va fi produs noul model si unde va fi vandut.

Ford are deja in Europa un model mai mic si mai ieftin decat Fiesta, masina de clasa mini Ford Ka, pe care Fiat o produce pentru Ford in Polonia.

Masinile mini cum ar fi Ka nu sunt considerate modele capabile sa devina masini globale pentru ca nu exista multe piete unde sa existe cerere pentru acest tip de vehicule. Dar Mulally crede ca modelele mini ale Ford pot fi vandute pe plan mondial si a explicat ca pretul viitorului model low-cost produs de Ford va fi mentinut scazut prin componentele produse in intreaga lume si folosirea unui design global.

Ford a prezentat 15 modele noi

Saptamana trecuta, Ford a prezentat 15 modele noi sau restilizate pentru piata europeana, care vor fi lansate in urmatorii cinci ani, pentru a stimula vanzarile.

Strategia de piata a companiei Ford este diferita fata de cea a altor producatori auto. In timp ce alte companii amana lansarea noilor modele din cauza cererii scazute pentru masini in Europa, sefii Ford au anuntat accelerarea prezentarii de noi modele.

Ford a anuntat extinderea gamei de SUV-uri, restilizarea modelului Fiesta, modificarea designului vehiculelor sale comerciale si lansarea modelului sport Mustang in Europa.

In Romania, Ford Motor a inceput in 25 iunie productia de serie a noului model de automobile Ford B-Max la fabrica din Craiova.

Ford a demarat productia B-MAX la Craiova. Va produce un motor in plus

Profitul net al producatorului american Ford a scazut la mai putin de jumatate in trimestrul al doilea, la un miliard de dolari, de la 2,4 miliarde de dolari in perioada similara a anului trecut, ca urmare a rezultatelor slabe din Europa.

Profitul Ford se injumatateste, din cauza vanzarilor slabe din Europa

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Planuri mari pentru Portul Constanța. Sorin Grindeanu: ”Ne dorim extinderea cooperării cu partenerii din Emiratele Arabe Unite”
Planuri mari pentru Portul Constanța. Sorin Grindeanu: ”Ne dorim extinderea cooperării cu partenerii din Emiratele Arabe Unite”
Ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, afirmă vineri că mesajul pe care l-a avut în cadrul întrevederii, de la Abu Dhabi, cu cei din conducerea companiei DP World (Dubai Ports) este că ne...
Amazon spiona concurența cu o divizie secretă. Angajații companiei se dădeau drept antreprenori pentru a strânge informații
Amazon spiona concurența cu o divizie secretă. Angajații companiei se dădeau drept antreprenori pentru a strânge informații
Angajaţii Amazon au „pozat” drept comercianţi terţi pentru a aduna informaţii de la Walmart, eBay şi alţi rivali ai gigantului american. Aceștia au avut acces la sistemele concurenței...
#Ford dezvoltare modele, #Ford model low cost, #Ford strategie piata, #Ford lansare modele, #Ford rezultate financiare 2012 , #Lansari