Lotus Exige S: Rasfata-te cu cel mai nou supercar din Romania

Sambata, 17 Martie 2012, ora 00:00
2307 citiri
Lotus Exige S: Rasfata-te cu cel mai nou supercar din Romania

Lotus Exige S a fost lansat oficial in Romania, zilele trecute, devenind, astfel, noul tau "must have" in materie de supermasini. Daca in timpul saptamanii iti pastrezi imaginea cu o masina business, in weekend, Business24 te invita la o plimbare cu sportivul Lotus Exige S.

"Lotus Exige S este o bijuterie mecanica. Este simbolul performantei, agilitatii si manevrabilitatii. Este greu sa gasesti un automobil cu motorul central spate (care-i ofera o stabilitate perfecta pe viraje), care sa cantareasca doar 1,176kg, sa aiba o

putere a motorului de 350 cai putere si sa coste sub 60,000 EUR. In plus, design-ul si linia aerodinamica reprezinta adaptarea pe masina de strada a ultimelor descoperiri ale inginerilor echipei Lotus din Formula 1.

Lotus Exige S este un model in serie limitata, se vor produce doar 300 de modele, iar acest lucru o transforma si intr-o investitie, caci valoarea in timp ii va creste. Lotus va deveni in viitorul apropiat un nume major pe piata automobilelor

sport.

Acest lucru insemana ca valoarea simbolica a brand-ului dar si a modelelor va deveni foarte mare si va transforma automobilele cumparate in prezent intr-o investitie foarte profitabila.

Pretul unui Lotus Exige S este de 59,800 de euro", a declarat Lucian Sonea, director de marketing Forza Rossa pentru Business24.

Caracteristicile noului model de la Lotus

Cu o putere a motorului de 350 cai, raportat la o greutate de doar 1 167 kg, Exige S este cel mai performant supercar produs de Lotus.

Elemente aerodinamice ale caroseriei (precum spoilerul, extractorul sau aripa spate) sunt concepute special pentru a garanta sportivitate, performanta maxima precum si o linie autentica.

Pachetul Race, parte din DPM (Dynamic Performance Management) include un sistem de plecare de pe loc programata si un reglaj optimizat al suspensiilor.

Acestea transforma modelul intr-un bolid de curse perfect adaptat unui drum spectaculos de munte sau unui circuit de viteza, se arata in comunicatul Forza Rossa.

Pe scurt, Exige S dispune de un motor V6 amplasat central spate, supraalimentat, de 3,5 litri, cu 350 CP. Exige S are cutie de viteze manuala in 6 trepte, cu rapoarte scurte.

Modelul cantareste 1,176 kg, iar raportul greutate/putere este de 3,3. Bolidul ajunge la 100 de kilometri la ora in 4,0 secunde si atinge viteza maxima de 274 kilometri la ora.

Lotus Exige S poate fi achizitionat de la Forza Rossa, reprezentantul oficial Lotus Cars in Romania, Republica Moldova, Serbia si Montenegru.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

AMD a dezvăluit noua sa gamă de procesoare. Cu ce specificații tehnice vin
AMD a dezvăluit noua sa gamă de procesoare. Cu ce specificații tehnice vin
AMD a dezvăluit noua sa gamă de procesoare, AMD Ryzen PRO Seria 8000 pentru desktop-uri și Seria 8040 pentru laptopuri. Noile procesoare sunt proiectate pentru a îmbunătăți semnificativ...
Razer se pregătește să lanseze primul mousepad de gaming cu LED-uri
Razer se pregătește să lanseze primul mousepad de gaming cu LED-uri
Compania Razer a anunțat lansarea noului mousepad de gaming Razer Firefly V2 Pro, promovat ca fiind primul din lume iluminat cu LED-uri, un accesoriu care transformă radical aspectul oricărui...
#Lotus Exige S Romania, #lansare Lotus Exige S , #Lansari