Mercedes se face tot mai mare. Iti place noul CLA Shooting Brake?

Sambata, 29 Noiembrie 2014, ora 00:00
2879 citiri
Mercedes se face tot mai mare. Iti place noul CLA Shooting Brake?
Foto: Daimler Media

Mercedes-Benz a lansat noul CLA Shooting Brake, varianta break a sedanului compact CLA. Acesta este perfect pentru pasagerii mai inalti care vor ocupa locurile din spate si vine cu un portbagaj ce se poate transforma, ajungand la un volum de incarcare de 1.354 litri, daca e nevoie.

Mai exact, este vorba despre o modificare ce adauga 40 de milimetri inaltime la acoperis in partea din spate fata de sedanul compact CLA. Oficialii Mercedes sustin ca solutia a fost propusa pentru a le permite pasagerilor un acces mai usor la locurile din spate.

Tot ei sustin ca noul CLA ar putea suporta o incarcare suplimentara de pana la 1.354 litri, atunci cand scaunele din spate sunt lasate in jos. Cresterea este impresionanta de la capacitatea standard de 495 de litri oferita de sedanul CLA.

Cu o lungime de 4630 de milimetri, noul CLA este cu 6 milimetri mai lung decat varianta similara de la BMW.

Modelul care poarta numele CLA Shooting Brake va fi disponibil initial cu doua variante de motor diesel si trei pe benzina, dar si in varianta 4x4. Toate variantele de motorizari vor avea inclusa in varianta standard sistemul Start/Stop, au anuntat producatorii.

Caracteristicile standard in materie de siguranta includ sistemul de asistenta pentru prevenirea coliziunii, care franeaza masina automat daca senzorii detecteaza o eventuala coliziune iminenta, dar si sistemul "Attention assist", care avertizeaza soferul in cazul in care acesta este pe punctul de a adormi.

Productia pentru Europa va incepe in ianuarie, primele modele urmand sa ajunga la clienti in luna martie. Compania nu a facut publice inca detaliile cu privire la preturi.

Cel mai nou model Mercedes-Benz se alatura, astfel, liniei de modele compacte lansate de producatorul german (din care face parte si CLA coupe, GLA crossover, dar si modelele clasa A si clasa B) pe care producatorul se bazeaza pentru a-i depasi pe rivalii de la BMW si Audi in lupta pentru titlul de cel mai bine vandut brand premium.

De ce prețurile produselor de pe Shein și Temu sunt atât de mici. Riscurile grave la care se expun cumpărătorii
De ce prețurile produselor de pe Shein și Temu sunt atât de mici. Riscurile grave la care se expun cumpărătorii
Autoritatea Națională pentru Protecția Consumatorilor (ANPC) a anunțat, pe 23 aprilie, că urmează să investigheze platformele de comerț online chinezești Temu și Shein, făcând și o...
Signal, considerată una dintre cele mai sigure aplicații de mesagerie, anunță noi funcții de confidențialitate
Signal, considerată una dintre cele mai sigure aplicații de mesagerie, anunță noi funcții de confidențialitate
Signal, aplicația de mesagerie cunoscută pentru protecția datelor utilizatorilor, anunță introducerea unor noi funcționalități care vor spori confidențialitatea utilizatorilor, în special...
#CLA Shooting Brake, #Mercedes CLA Shooting Brake, #Mercedes CLA break , #Lansari