Nissan lanseaza un model mini in Japonia

Luni, 20 Mai 2013, ora 11:32
1266 citiri
Nissan lanseaza un model mini in Japonia

Producatorul auto nipon Nissan Motor va incepe luna viitoare vanzarea in Japonia a primului model mini realizat impreuna cu Mitsubishi Motors, pe fondul cresterii cererii pentru vehicule mai mici si mai ieftine.

Nissan a inceput luni producerea modelului mini la fabrica Mizushima detinuta de Mitsubishi. Modelul va fi vandut incepand din iunie sub numele de Nissan DAYZ si Mitsubishi eK Wagon, au anuntat cei doi producatori auto niponi, transmite Bloomberg.

Nissan are ca obiectiv majorarea vanzarilor pe segmentul mini, care reprezinta in prezent 38% din vanzarile de vehicule noi in Japonia.

"Este importanta lansarea vehiculelor mini daca vrei sa te extinzi pe piata interna", a explicat analistul Kohei Takahashi, de la JPMorgan Chase & Co. in Tokyo. Acesta a adaugat: "Pe piata auto in declin din Japonia, acesta este unul din putinele segmente care inregistreaza crestere".

In urma cu doi ani Nissan a infiintat o societate mixta cu Mitsubishi pentru a dezvolta vehicule mini pentru piata nipona si cele doua companii intentioneaza sa lanseze un al doilea model la inceputul lui 2014. Nissan DAYZ va concura cu modelul al al grupului Honda Motor, cel mai bine vandut model mini in acest an.

Nissan Motor a anuntat recent ca in exercitiul fiscal 2012, care s-a incheiat in data de 31 martie 2013, a inregistrat un profit net de 342,4 miliarde de yeni (3,21 miliarde de euro) in crestere cu doar 0,3% comparativ cu exercitiul precedent, chiar daca a vandut un numar record de 4,914 milioane vehicule (in crestere cu 1,4%).

Nissan, partener al grupului auto francez Renault, a precizat ca vanzarile sale pe piata din SUA au crescut cu 5,4%, pana la 1,14 milioane vehicule, insa aceste rezultate pozitive au fost contracarate de scaderea vanzarilor pe pietele din China (minus 5,3% pana la 1,18 milioane unitati) si Europa (minus 7,5% pana la 600.000 de unitati).

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

AMD a dezvăluit noua sa gamă de procesoare. Cu ce specificații tehnice vin
AMD a dezvăluit noua sa gamă de procesoare. Cu ce specificații tehnice vin
AMD a dezvăluit noua sa gamă de procesoare, AMD Ryzen PRO Seria 8000 pentru desktop-uri și Seria 8040 pentru laptopuri. Noile procesoare sunt proiectate pentru a îmbunătăți semnificativ...
Razer se pregătește să lanseze primul mousepad de gaming cu LED-uri
Razer se pregătește să lanseze primul mousepad de gaming cu LED-uri
Compania Razer a anunțat lansarea noului mousepad de gaming Razer Firefly V2 Pro, promovat ca fiind primul din lume iluminat cu LED-uri, un accesoriu care transformă radical aspectul oricărui...
#lansare Nissan mini, #colaborare Nissan Mitsubishi, #lansare Nissan DAYZ, #piata masini mini , #Lansari