Noul Ford Fiesta a fost lansat in Romania. Galerie foto

Sambata, 09 Martie 2013, ora 11:58
2970 citiri
Noul Ford Fiesta a fost lansat in Romania. Galerie foto

Ford a lansat pe piata din Romania, la finalul lunii februarie, facelift-ul modelului de clasa mica, Fiesta, cu preturi pornind de la 10.400 de euro, pentru varianta cu trei usi.

Anul trecut, Ford a fost liderul de piata in Romania pe clasa mica, reusind sa vanda 1.870 de modele, ceea ce i-a conferit o cota de piata de 16.03 la suta.

La exterior, fata de varianta precedenta, lansata in 2008, au fost efectuate mici retusuri, farurile au fost redesenate si au primit un set de leduri, iar stopurile au fost si ele restilizate. In rest, cu exceptia capotei, a grilei frontale si a oglinzilor putin redesenate, masina este aceeasi.

Pe actuala generatie se regasesc si noile motoare de 1.0 litru si 100 de cai putere, care beneficiaza de tehnologia ecoboost. Aceste motorizari, care sunt produse la fabrica de la Craiova, au fost desemnate motorul anului 2012, oferind, potrivit constructorului, un consum mic, dar si o putere sporita.

Totusi, desi constructorul american a anuntat un consum mediu de doar 4,3 litri la o suta de kilometri parcursi, la drive-testul efectuat pe traseul Bucuresti-Azuga si retur a indicat un consum de 6,8 litri la suta de kilometri.

Ca si motorizarile de 0,9 litri ce se regasesc pe noile modele Dacia Logan si Dacia Sandero, acestea trag bine doar daca sunt turate la peste 3.500 de rotatii pe minut, atunci cand turbo compresorul intra in actiune.

Desi te-ai astepta ca la aproape 6.000 de ture masina sa urle, aceasta este silentioasa, astfel ca nici nu iti dai seama ca ai ajuns la 70 de kilometri pe ora, iar tu ai ramas in treapta a doua a cutiei de viteze.

Bineinteles, ca fiind un model nou, din dotarile masinii nu puteau lipsi tehnologiile moderne, astfel ca noul Fiesta beneficiaza de sistemul Sync, prin care soferul isi poate conecta la computerul de bord telefonul mobil folosind sistemul bluetooth. Totodata, in cazul unui accident, sistemul Sync poate suna automat la serviciul de urgenta 112, comunicarea cu operatorul facandu-se in timp real.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Huawei a lansat oficial noua sa serie de telefoane, Huawei Pura 70. La ce prețuri sunt oferite dispozitivele
Huawei a lansat oficial noua sa serie de telefoane, Huawei Pura 70. La ce prețuri sunt oferite dispozitivele
Huawei a lansat oficial în China noua sa serie de telefoane, Huawei Pura 70, care include modelele Pura 70, Pura 70 Pro, Pura 70 Pro+ și Pura 70 Ultra. Lansarea coincide cu aniversarea a 12...
Veste bună pentru șoferii de mașini electrice! Google Maps anunță noi funcții
Veste bună pentru șoferii de mașini electrice! Google Maps anunță noi funcții
Google Maps a anunțat introducerea unor noi funcții, dedicate în special utilizatorilor de mașini electrice. Îmbunătățirile vizează facilitarea accesului la informații despre stațiile...
#Ford Fiesta facelift, #Ford Fiesta pret, #Fiesta facelift Romania , #Lansari