Productia lui Ford Transit made in Romania va incepe din toamna

Luni, 11 Mai 2009, ora 11:06
2300 citiri
Productia lui Ford Transit made in Romania va incepe din toamna

In urmatoarele trei-patru luni, Ford Romania va incepe productia noului model Transit Connect. In momentul de fata, compania organizeaza “cursuri practice” pentru angajatii care urmeaza sa asambleze noul model Transit Connect, a declarat Ovidiu Cioroianu, liderul sindical al uzinei de la Craiova.

“Au inceput deja cursurile practice, pe scara larga, ale angajatilor, prin care acestia sunt familiarizati cu noul model. Practic, le montam si le demontam, iar angajatii fac cursuri teoretice despre aceste masini. De regula, aceste cursuri practice incep cu trei-patru luni inaintea lansarii oricarui model in productie”, a spus Cioroianu, citat de Business Standard.

El a aratat ca, “dupa cum se misca lucrurile”, cu privire la asamblarea liniilor de productie, din toamna va incepe productia noului model.

Momentul inceperii programului complex de training, precum si data lansarii au fost confirmate si de purtatorul de cuvant al Ford Romania.

“Muncitorii de la Automobile Craiova parcurg, in acest moment, toate etapele necesare inceperii productiei si stim ca aceste cursuri practice fac parte din aceste etape pentru producerea, in a doua jumatate a acestui an, a modelului Transit Connect”, a declarat purtatorul de cuvant al Ford Romania, Nadia Crisan. Ea a aratat ca noul Transit va fi lansat, cel mai probabil, la inceputul toamnei.

Ford a preluat Automobile Craiova la inceputul anului trecut, pentru 57 milioane de euro, producatorul american angajandu-se la investitii directe de 675 milioane de euro pentru modernizarea fabricii si la suplimentarea numarului de angajati. Ford Europe va construi din acest an, la uzina de la Craiova, modelul Transit Connect, iar din anul 2010, automobilul hatchback din clasa mica Fusion.

Constructorul american a anuntat, la preluarea uzinei, ca va produce din 2012, la Craiova, 300.000 de vehicule si 300.000 de motoare anual. La uzina de la Craiova lucrau, anul trecut, 3.900 de oameni, planurile initiale ale Ford fiind de a ajunge la un total de 7.000-9.000 de angajati, dupa intrarea in productie a modelului de clasa mica.

Gabriela Garjoaba

Cosmin Samoilă (ONE) la Quarterly Report 3: ”Avem o creștere a vânzărilor din apartamente de 59% pe segmentul comercial”
Cosmin Samoilă (ONE) la Quarterly Report 3: ”Avem o creștere a vânzărilor din apartamente de 59% pe segmentul comercial”
Cosmin Samoilă, Directorul Financiar al ONE United Properties, a participat la cea de-a treia ediție a Quarterly Report, din 6 martie, eveniment marca Ziare.com, alături de partenerul principal...
Un mare combinat din România, deținut de un miliardar rus, face concedieri masive: ”Vom oferi locuri de muncă vacante”
Un mare combinat din România, deținut de un miliardar rus, face concedieri masive: ”Vom oferi locuri de muncă vacante”
Peste 80 din cei 186 de angajaţi ai combinatului de alumină Alum SA din Tulcea vor rămâne fără locuri de muncă, începând de luni, a anunţat, joi, 28 martie, subprefectul judeţului...
#craiova, #ford, #lider, #transit , #Lansari