Skoda Octavia III ajunge pe piata romaneasca in martie

Duminica, 20 Ianuarie 2013, ora 11:32
2887 citiri
Skoda Octavia III ajunge pe piata romaneasca in martie

A treia generatie a berlinei de clasa compacta Skoda Octavia va fi lansata pe piata romaneasca la inceputul lunii martie, iar preturile vor fi comunicate in luna februarie.

Skoda Octavia este unul dintre cele mai bine vandute automobile pe piata romaneasca si in ultimii ani a fost liderul clasei compacte, aceasta fiind la randul ei cea mai importanta clasa de automobile de import, ca volume de vanzari in Romania.

Octavia a devansat VW Golf, Ford Focus, Opel Astra, Renault Fluence, Renault Megane, VW Jetta. Anul trecut, Octavia a fost al doilea cel mai vandut model de automobil pe piata romaneasca, dupa Dacia Logan, dar inaintea SUV-ului Dacia Duster.

"Anul 2012 a fost un an record pentru Skoda, fiind atins un record de vanzari, de 939.200 unitati, in crestere cu 6,8% fata de 2011. Noua Octavia va determina o crestere a brandului nostru, ea va fi nava-amiral pentru Skoda.

Octavia este comercializata pe 100 de piete si au fost vandute 3,7 milioane de unitati. Este produsul care se vinde cel mai bine din gama noastra. Noua generatie este cea mai mare, cea mai sigura, cea mai usoara si cea mai prietenoasa cu mediul Octavia de pana acum. Are calitatile unei masini de clasa medie, dar pret de clasa compacta", a declarat Karlheinz Hell, membru in Consiliul Director Skoda, coordonatorul departamentului de achizitii, cu ocazia lansarii internationale a noului model, in Portugalia, la sfarsitul saptamanii.

Aceste calitati, a adaugat Karlheinz Hell, sunt insotite de noi motorizari si noi sisteme de asistenta, care fac viata mai placuta la bordul noii masini a producatorului ceh.

Greutatea masinii a scazut cu 102 kg, in pofida dimensiunilor mai generoase, emisiile de CO2 au coborat pana la 89g/km, iar consumul a scazut cu 23%, ajungand la numai 3,4 litri/100 km, pentru propulsorul turbodiesel Green Line.

Despre design, oficialul Skoda a afirmat ca Octavia este o capodopera a echipei conduse de Jozef Kaban si piatra de temelie in evolutia masinilor produse la uzina Skoda de la Mlada Boleslav.

In acest sens, reprezentantul Skoda Design, Karl Neuhold, a mentionat ca logo-ul are acum o insertie in capota, grila radiatorului este noua, farurile au benzi cu leduri, care amintesc de Audi, iar interiorul este "democratic", ocupantii locurilor din spate beneficiind in egala masura cu cei din fata de spatiul aerisit al habitaclului.

Jan Novak, responsabil tehnic pentru dezvoltarea produsului, a mentionat extinderea tuturor dimensiunilor noii Octavia, portbagajul de 590/1.580 litri, record in clasa compacta, elementele-cargo deosebite, inelele de amarare, spatiile de depozitare la interior, care ofera suport pentru 8 sticle.

De asemenea, Octavia dispune de o serie de sisteme de asistenta - sistemul de franare multicoliziune, sistemul de asistare cand distanta fata de masina din fata se reduce, sisteme pentru mentinerea masinii pe banda, dar si un sistem de detectare a oboselii soferului, cu o grafica interesanta, care invita soferul la o pauza de cafea, daca manevrele sale denota o stare de oboseala.

Masina mai dispune de pana la 9 airbag-uri, inclusiv cel pentru genunchi, asistenta pentru parcare paralela si perpendiculara, patru moduri de condus, care pot fi selectate - normal, eco, sport, individual-, trapa cu glisare.

Un alt element impresionant pentru noua Octavia este autonomia de 1.400 km cu un "plin de carburant".

Prima generatie Octavia a fost lansata in 1996 si a primit un facelift in 2000. A doua generatie a ajuns pe piata in anul 2004, cu un facelift in anul 2008. Skoda a produs in medie 400.000 de Octavia pe an. Producatorul ceh vrea sa ajunga in 2018 la o productie de 1,8 milioane de autovehicule.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Audio Magic Eraser, unealta care le permite utilizatorilor să elimine zgomotele nedorite din filmări
Audio Magic Eraser, unealta care le permite utilizatorilor să elimine zgomotele nedorite din filmări
Google a lansat recent o caracteristică revoluționară numită Audio Magic Eraser, disponibilă exclusiv pe noile modele de smartphone-uri Pixel 8 și Pixel 8 Pro. Funcția este proiectată să...
”România nu este oaia neagră a Europei”. Un fost ministru de Finanțe descrie poziția țării noastre în relație cu marile deficite globale VIDEO
Discuțiile despre deficitul bugetar ridicat și procedura de deficit excesiv în care se află țara noastră încă din 2019 a acaparat dialogul public, dar prea puțin ne aplecăm asupra...
#lansare Skoda Octavia 2013 Romania, #lansari Skoda 2013, #vanzari skoda, #vanzari Octavia, #echipamente Skoda Octavia 2013 , #Lansari