Masinile clasice sunt in voga si in 2012

Miercuri, 25 Ianuarie 2012, ora 08:51
3117 citiri
Masinile clasice sunt in voga si in 2012

Anul 2012 se preconizeaza un an bun pentru piata produselor de nisa, iar licitatiile de nisa vor inregistra cresteri. Un prim indiciu al acestui trend ascendent l-a reprezentat prima licitatie de masini vintage, care a stabilit noi recorduri pe aceasta piata.

Licitatia organizata de Gooding & Company Scottsdale in luna ianuarie a batut toate recordurile cu trei autoturisme vandute la preturi de milioane de dolari si a demonstrat ca masinile clasice vor fi mereu in voga, scrie Bornrich.com.

Cea mai scump vanduta masina in cadrul licitatiei anuale organizata de Gooding & Company Scottsdale a fost modelul clasic Mercedes, editia din 1955 a modelului 300 SL, care a fost cumparat la pretul record de 4,6 milioane de dolari.

Masina, face parte dintr-un lot editie limitata de 24 de exemplare, si are o transmisie manuala cu patru viteze si un motor de 222 cai putere.

Ferrari Batmobile

Masinile Ferrari din anii '50 au un farmec al lor care ii entuziasmeaza pe toti colectionarii de masini si ii determina sa plateasca preturi record pentru ele. Astfel, pentru modelul Ferrari "Batmobile", ale carui piese au fost realizate manual de catre Carrozzeria Scaglietti, noul proprietar a platit 1,8 milioane de dolari.

Modelul este un un exemplar personalizat la comanda lui Dottore Enrico Wax, care a dorit sa ii adauge o coada alba fina, de unde si denumirea de Batmobile.

Ca si caracteristici, masina detine un motor V-12 de 4,9 litri, cu 340 de cai putere si transmisie manuala cu patru viteze.

In plus, masina are o istorie turbulenta: ea a fost furata in anii '70 si multe din piesele ei au fost vandute de catre hoti, pentru ca ulterior Greg Garrison sa colecteze piesele inapoi si sa restaureze Ferrari-ul.

Chitty Chitty Bang Bang

Masina a fost realizata la comanda pentru filmul "Chitty Chitty Bang Bang", in care Dick Van Dyke a jucat alaturi de Benny Hill.

Dupa ce a fost vazuta in filmul din 1968, masina a mai aparut in cateva curse realizate in scopuri caritabile, aparitii ce i-au creat o gramada de fani.

Interioarele ei sunt din piele si varietati de lemn exotic, precum cedru alb si rosu, la care au fost adaugate decoratii de alama, in stil Edwardian. Chiar si tabloul de bord seamana cu bordul avioanelor britanice din Primul Razboi Mondial.

In cadrul licitatie, masina a fost vanduta la pretul de circa 800.000 de dolari.

Microsoft a lansat o nouă actualizare pentru Windows 11. Cu ce îmbunătățiri vine
Microsoft a lansat o nouă actualizare pentru Windows 11. Cu ce îmbunătățiri vine
Microsoft a lansat o actualizare pentru Windows 11, identificată prin codul KB5036980, care introduce noi funcții, dar și un element mai puțin plăcut: reclame în meniul Start. Această...
Cum a ajuns Romania pe locul 1 in UE la inflatie? Prin politicile catastrofale ale Guvernului, care pare a lucra contra cetatenilor
Cum a ajuns Romania pe locul 1 in UE la inflatie? Prin politicile catastrofale ale Guvernului, care pare a lucra contra cetatenilor
Cum intretine Romania inflatia? Aceasta este alimentata de o „super avalansa de tichete", precum cele pentru profesori, pentru mamici, pe langa cresterile de taxe din ultima perioada, potrivit...
#masini vintage, #licitatie masini clasice, #Ferrari vintage, #licitatie Mercedes , #Licitatii auto