Comportamentul soferilor, intr-o continua schimbare

Vineri, 27 Ianuarie 2017, ora 12:31
6432 citiri
Comportamentul soferilor, intr-o continua schimbare

Intreaga noastra societate este intr-o continua schimbare gratie tehnologiei din ce in ce mai avansate, insa sunt anumite ramuri in care schimbarea se vede extrem de bine. Una dintre aceste ramuri este cea auto.

Soferii devin din ce in ce mai focusati pe calitate si pe confort, optand pentru achizitia de piese auto online, in detrimentul pieselor auto clasice, alegand masini din ce in ce mai automatizate si renuntand la ideea de motoare puternice si poluante in detrimentul motoarelor electrice.

Piata de piese auto reuseste sa ofere, la randul sau, schimbari majore. In ultimii 15 ani, imaginea pe care o are zona auto, atunci cand vine vorba despre piese auto, s-a schimbat radical.

Majoritatea magazinelor fizice s-au transformat in magazine online

Daca in urma cu 15 ani, singurul mod in care puteai sa cumperi piese auto era prin prezenta fizica intr-un magazin, astazi, ai optiunea unui magazin piese auto online. Este o optiune extrem de interesanta, in conditiile in care te poti bucura de o serie de avantaje pe care odinioara nu le aveai:

* Poti sa economisesti foarte mult timp. Poate cel mai mare avantaj este faptul ca poti sa economisesti foarte mult timp. Nu mai trebuie sa pierzi ore sau chiar zile intregi, in cautarea piesei perfecte. Este suficient sa cauti timp de 5 minute in principalele magazine de pe internet, iar rezultatele vor fi imediate.

* Ai confort sporit. Confortul este un alt punct forte. De regula, piesele auto sunt elemente destul de greoaie, dificil de transportat dintr-o parte in alta. Evident, nu toate, insa o buna parte. In cazul pieselor auto online lucrurile sunt destul de simple: comanzi si primesti acasa piesa ce te intereseaza.

* De regula, ai preturi mai mici. Este adevarat ca nu intotdeauna piesele auto online sunt mai ieftine decat cele offline. Pana la urma, cei care au magazine online au, de regula si magazine la coltul strazii. Cu toate astea, iti este mult mai usor sa faci comparatii de preturi intre diversele magazine si sa iei cea mai buna decizie in ceea ce priveste pretul. Avantajul este major, deoarece online poti descoperi mult mai repede cel mai bun pret la un produs prezent in mai multe magazine.

* Ai informatii. Informarea este cel mai valoros element pe care il aduce comertul online. Daca in cazul magazinelor offline te bazezi doar pe informatiile primite de la vanzator, in cazul magazinelor online ai forumuri specializate, ai o multime de clienti multumiti sau nu si mii de articole care te pot ajuta sa iei cea mai buna decizie.

Soferii moderni sunt mult mai bine informati si sunt mai atenti la bunul numit timp

O alta mare schimbare in lumea soferilor este cea de informare. Cei care detin masini in ziua de astazi stiu cum sa caute piese auto originale, stiu ce sunt piesele auto aftermarket si stiu cum sa evite piesele auto contrafacute. Este la fel de adevarat ca exista din ce in ce mai putine piese auto contrafacute si din ce in ce mai multe piese auto aftermarket de foarte buna calitate.

Informarea vine de pe o multime de site-uri: site-uri care comercializeaza piese auto, precum www.pieseautopro.ro ofera foarte multe informatii utile.

De asemenea, forumurile de specialitate sunt din ce in ce mai bine puse la punct, generand comunitati cu adevarat sudate care ajuta soferii sa economiseasca timp si bani.

Este apreciat din ce in ce mai tare confortul

Conform statisticilor, in ultimii ani confortul a devenit principalul element urmarit de catre cei care isi cumpara masini. Masinile moderne, cu cutii automate sau cu diverse solutii automatizate de ajutor in trafic, sunt vizate de cei mai tineri dintre posesorii de permis de conducere.

Ceea ce este interesant este ca tinerii devin din ce in ce mai dezinteresati sa devina soferi, preferand mai degraba confortul oferit de un taxi sau de mijloacele de transport in comun.

Daca in urma cu 15 ani, toti cei care implineau 18 an se grabeau sa faca scoala desoferi pentru a beneficia de avantajul de a conduce, astazi, tinerii tind sa astepte si sa isi orienteze atentia spre alte lucruri.

Cum va arata viitorul auto?

Desi in prezent, productia de masini este destul de tumultoasa si interesanta, in viitor ne putem astepta la o uniformizare. Cel mai probabil, in urmatorii 20-30 de ani, masinile care functioneaza cu combustibil precum benzina, motorina si gazul vor disparea complet.

Electricitatea este din ce in ce mai performanta in acest sens si pare a deveni din ce in ce mai ieftina.

In ceea ce priveste piesele auto si magazinele de piese auto, directia este cat se poate de clara: se vor cumpara doar piese auto online. Este normal, in conditiile in care comertul online este in continua crestere, oferind incredere chiar si celor care nu sunt atat de pusi la curent cu noua tehnologie.

Putem merge mai departe si ne putem gandi ca vor aparea masini zburatoare si evident, masini care se vor conduce singure. Cu siguranta, riscurile de accidente vor fi considerabil micsorate in cazul unor masini care se vor conduce singure iar pasagerii vor descoperi cu totul si cu totul altcumva ideea de confort intr-o masina.

Revenind la prezent, cateva sfaturi utile pentru intretinerea corecta a masinii

Revenim la prezent, pentru ca este cel care ne preocupa. Daca esti sofer, sansele sa ai nevoie de o piesa auto la un moment dat sunt foarte mari, asadar, sfaturile pentru tine sunt urmatoarele:

* Fa-ti din timp o sursa cu informatii despre masina ta. Asa cum am precizat, sunt o multime de forumuri de specialitate si de locuri in care poti gasi informatii utile. In felul acesta, poti achizitiona doar piese de foarte buna calitate, poti descoperi locurile cu adevarat bune de unde poti face achizitii si poti invata o multime de secrete despre automobilul pe care il conduci.

* Salveaza-ti un magazin de incredere. Este bine sa ai un magazin de piese auto in care sa ai deplina incredere. Cel mai bine este sa fie un magazin online, date fiind numeroasele avantaje pe care le-am prezentat mai sus. Asigura-te ca are un suport bun, ca are toate informatiile de care ai nevoie si ca are o diversitate cat mai mare de produse. Produsele trebuie sa fie facute de branduri de incredere.

* Condu cu prudenta. Cel mai important sfat este acelasi pe care ti l-ar fi dat si cei care scriau articole in urma cu 20 de ani: condu cu prudenta! Pana in momentul in are nu va mai fi nevoie de un sofer, va trebui sa te bazezi pe propriile cunostinte si pe propriile instincte. Daca conduci cu prudenta si respecti toate regulile rutiere, sansele sa te bucuri de o masina buna, care nu iti cere prea mari cheltuieli si de a fi in deplina siguranta ori de cate ori alegi sa circuli cu masina, sunt foarte mari.

Viitorul suna bine, atunci cand vine vorba despre automobile. Prezentul nu este nici el unul neplacut, asadar, descopera cele mai noi tehnologii din domeniul auto si ia cele mai bune decizii!

Guvernul roman da cu o mana, dar ia cu doua, mai ales ca vrea sa creasca taxele din nou in 2025
Guvernul roman da cu o mana, dar ia cu doua, mai ales ca vrea sa creasca taxele din nou in 2025
Guvernul a aprobat o schema de ajutor de stat pentru activitati productive si pentru industria prelucratoare, o schema mult asteptata pentru mediul de afaceri, in valoare de 500 de milioane de...
Schimbări în topul orașelor unde trăiesc cei mai mulți miliardari. În prezent, există 3.279 de super-bogați la nivel global
Schimbări în topul orașelor unde trăiesc cei mai mulți miliardari. În prezent, există 3.279 de super-bogați la nivel global
Mumbai a devenit capitala asiatică cu cel mai mare număr de miliardari, depăşind Beijingul, potrivit unei liste a bogaţilor la nivel mondial, realizată de Hurun Research Institute, transmite...
#piese auto, #magazin online piese auto, #piese auto online , #Magazin auto