Bentley vrea sa faca masini blindate

Marti, 28 August 2012, ora 17:31
3212 citiri
Bentley vrea sa faca masini blindate

Producatorul britanic de automobile de lux Bentley analizeaza lansarea unei game de masini blindate, destinate clientilor din America Latina, Orientul Mijlociu si Rusia, care vor sa calatoreasca fara frica de gloante, relateaza publicatia The Guardian.

Reprezentantii Bentley se gandesc la mijloacele de a intra pe o piata in dezvoltare, cea a vehiculelor sigure, pe pietele emergente unde riscul rapirilor si asasinatelor este constant.

Directorul financiar Jan-Henrik Lafrentz a declarat ca exista cerere pentru astfel de automobile in special in America Latina.

"Ne dezvoltam pe tot mai multe piete din regiune. Pentru aceste piete, securitatea reprezinta o problema. Analizam daca este cazul sa producem masini blindate", a aratat Lafrentz.

El a adaugat ca exista cerere pentru astfel de masini in Rusia si Orientul Mijlociu.

Peste opt din zece automobile Bentley sunt vandute unor clienti din afara Marii Britanii.

Bentley nu produce vehicule blindate la fabrica sa din Crewe, Marea Britanie, iar reprezentantii acesteia au refuzat sa precizeze daca au fost fabricate in trecut, desi au existat informatii ca printul Charles foloseste o astfel de versiune a modelului Turbo R.

Jaguar Land Rover, un alt producator britanic de automobile de lux, comercializeaza versiuni blindate ale ale ambelor sale branduri.

Bentley, detinuta de Volkswagen, a vandut sub 4.000 de vehicule in primul semestru, in crestere cu 32% fata de aceeasi perioada a anului trecut. In Statele Unite, vanzarile au urcat cu 25%, iar in China cu 55%.

Lafrentz a aratat ca Bentley urmareste cresterea de peste doua ori a vanzarilor de masini, la 15.000 de unitati pana in 2015, sustinute de concepte noi, precum Bentley SUV, prezentat ca prototip in acest an la salonul auto de la Geneva.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

În contra curentului european, românii s-au îndreptat în 2024 către mașinile diesel: Înmatriculările au crescut cu peste 31%
În contra curentului european, românii s-au îndreptat în 2024 către mașinile diesel: Înmatriculările au crescut cu peste 31%
În timp ce la nivelul pieței auto europene înmatriculările de autoturisme diesel au înregistrat declinuri anuale de 10,6% în primul trimestru și de 18,5% în luna martie 2024, în România...
Google oferă acces gratuit la unele dintre cele mai avansate instrumente de editare foto
Google oferă acces gratuit la unele dintre cele mai avansate instrumente de editare foto
Google a anunțat că va oferi acces gratuit la unele dintre cele mai avansate instrumente de editare foto din Google Photos, care anterior erau disponibile doar contra cost. Începând cu luna...
#Bentley masini blindate, #Bentley lansare model blindat , #Masini de lux