Cea mai sexy masina a tuturor timpurilor? Inevitabil, Rolls Royce Dawn

Sambata, 03 Octombrie 2015, ora 00:00
3670 citiri
Cea mai sexy masina a tuturor timpurilor? Inevitabil, Rolls Royce Dawn
Foto: Rolls Royce Motor Cars

Producatorul de limuzine Rolls Royce a fost mereu asociat cu imaginea luxului opulent, dar noua creatie a brandului britanic, Rolls Royce Dawn, tinde sa adauge si epitetul "sexy" gamei exclusivite a masinilor create de firma.

Modelul decapotabil se remarca ca un nou inceput in stilul RR, pastrand alura limuzinelor Wraith, dar adaugand o nota de rafinament si senzualitate in design, dupa cum remarca portalul Luxury Lanches.

4 puncte forte

Pana la urma, ce face ca aceasta limuzina decapotabila sa ravneasca la titlul de cea mai sexy masina a tuturor timpurilor?

Cel putin 4 argumente pot fi aduse in acest sens, iar ele sunt si punctele forte prin care Rolls Royce Dawn se detaseaza de restul modelelor produse de companie.

In primul rand, Dawn se distinge automat prin nivelul de tehnologie moderna inclus in arhitectura automobilului.

Influenta BMW se regaseste plasata discret in sistemul de control al masinii, aceasta beneficiind de sistemul night-vision pentru detectarea pietonilor si animalelor, de un sistem de croaziera tip radar si unul anti-orbire care schimba automat faza farurilor LED.

Un efect extraordinar asupra stilului de a sofa il are sistemul GPS adaugat transmisiei automate, acesta detectand drumul din fata pentru a-ti usura sarcina de a schimba in viteza potrivita.

Interior original

In primul rand, interiorul lui Rolls Royce Dawn este caracterizat de generozitatea spatiului. Este o adevarata masina de 4 locuri, oferind spatiu suficient calatorilor indiferent ca stau in fata sau pe scaunele din spate.

Accesoriile infotainment sunt un alt atu al masinii, un semn ca Rolls Royce evolueaza spre un lux caracterizat de noua tehnologie decat de finisaje din lemn nobil si piele.

Dawn vine dotata cu un ecran tactil de 10,25 inci operat de sistemul Spirit of Ecstasy, capabil sa reactioneze la cele mai usoare miscari ale degetului tau.

O minune decapotabila

Spre deosebire de alte modele ale firmei, Rolls Royce Dawn este decapotabila, fapt care iti permite sa te bucuri din plin de placerea sofatului intr-o zi senina.

Este si cea mai rapida decapotabila din lume, mecanismul SilentBallet retragand in doar 22 de secunde plafonul masinii, chiar si la o viteza de 50 km/h.

Putere calma

Chiar daca sub capota sa Dawn ascunde un motor extrem de puternic, acesta se dovedeste usor de manevrat si extrem de silentios, fapt care face sa para ca masina pluteste pe sosea.

Rolls Royce Dawn este dotata cu un dublu-turbo V12 de 6,6 litri, capabil sa produca 560 CP, indeajuns pentru a propulsa masina de la 0 la 100 km in mai putin de 4,9 secunde.

Parca toate aceste amanunte incep sa te convinga ca, anul viitor, cu ocazia lansarii pe piata a modelului Dawn, merita sa investesti 350.000 de dolari in cea mai sexy masina a tuturor timpurilor.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Disney +, platforma de streaming, va implementa măsuri împotriva partajării de parole
Disney +, platforma de streaming, va implementa măsuri împotriva partajării de parole
CEO-ul Disney, Bob Iger, a anunțat că platforma de streaming Disney+ va implementa măsuri împotriva partajării de parole la nivel global începând din această vară. Această mișcare a...
Cum se compară prețurile carburanților din România cu cele din restul țărilor Uniunii Europene
Cum se compară prețurile carburanților din România cu cele din restul țărilor Uniunii Europene
Benzinăriile afișează prețuri mai mari la combustibil începând de vineri, 19 aprilie. Prețurile ridicate pentru benzină și motorină au reprezentat motive de dezbatere și au fost, în...
#masina Rolls Royce Dawn, #limuzina decapotabila, #masina lux , #Masini de lux