Intra in legendara cursa de la Le Mans, la volanul unui Bentley de colectie

Sambata, 18 Mai 2013, ora 00:00
2207 citiri
Intra in legendara cursa de la Le Mans, la volanul unui Bentley de colectie
Foto: Autoblog.com

Bentley lanseaza sase modele unice Continental si Mulsane, intr-o editie limitata omagiala dedicata cursei de 24 de ore de la Le Mans (24 Heures du Mans - n.red.), la aniversarea a 90 de ani de la infiintarea celebrei competitii.

Producatorul britanic va construi doar cate 48 de exemplare din fiecare model inclus in "Le Mans Limited Edition", pornind de la exemplare de baza ale gamelor Continental si Mulsanne.

Fiecare masina isi va purta la vedere numarul de ordine, ce o face atat de pretioasa, interiorul va fi personalizat cu elemente grafice inspirate de cursa de 24 de ore (bord, tetiere, podea, tapiserie), iar la exterior rotile si culoarea vor face legatura cu legendara cursa de anduranta de pe circuitul francez.

"Suntem extrem de mandri de mostenirea noastra in sportul cu motor si abia asteptam sa celebram reusitele noastre istorice din cursa de 24 de ore de la Le Mans", a declarat Christophe Georges, presedinte si COO al Bentley Motors, citat de Autoblog.com.

"Modelele editiei limitate Le Mans etaleaza performantele noastre si maiestria finisajelor de lux realizate manual prin aceste detalii unice, de inspiratie nobila", mai spune Georges.

Viziteaza site-ul dedicat Le Mans Limited Edition pentru detalii

Modelele vor purta numele pilotilor care au adus cele sase victorii pentru Bentley in cursa de la Le Mans, de-a lungul vremii: John Duff, Dudley Benjafield, Woolf Baronet, Tim Firkin, Glen Kidston si Guy Smith.

Modelele Continental GT vor fi disponibile in cel de-al doilea trimestru al lui 2013, iar modelele Mulsanne vor ajunge pe piata abia in cel de-al treilea trimestru.

Preturile nu au fost inca anuntate, iar modelele vor fi disponibile oficial doar clientilor din SUA, dar este greu de crezut ca pentru un colectionar adevarat pretul sau limitarea impusa de Bentley ar putea reprezenta vreo problema.

Guvernul roman da cu o mana, dar ia cu doua, mai ales ca vrea sa creasca taxele din nou in 2025
Guvernul roman da cu o mana, dar ia cu doua, mai ales ca vrea sa creasca taxele din nou in 2025
Guvernul a aprobat o schema de ajutor de stat pentru activitati productive si pentru industria prelucratoare, o schema mult asteptata pentru mediul de afaceri, in valoare de 500 de milioane de...
Schimbări în topul orașelor unde trăiesc cei mai mulți miliardari. În prezent, există 3.279 de super-bogați la nivel global
Schimbări în topul orașelor unde trăiesc cei mai mulți miliardari. În prezent, există 3.279 de super-bogați la nivel global
Mumbai a devenit capitala asiatică cu cel mai mare număr de miliardari, depăşind Beijingul, potrivit unei liste a bogaţilor la nivel mondial, realizată de Hurun Research Institute, transmite...
#Bentley Le Mans Limited Edition, #Bentley Le Mans modele , #Masini de lux