Maserati MC 12 revine mai puternic ca niciodata din atelierele Edo Competition

Sambata, 05 Noiembrie 2016, ora 00:00
4501 citiri
Maserati MC 12 revine mai puternic ca niciodata din atelierele Edo Competition
Foto: Edo Competition

Maserati MC 12 a fost considerata o aparitie de exceptie in lumea automobilelor exclusiviste, inca de acum 11 ani. Bolidul italian avea tot ce-i trebuia pentru a defila pe podium in lumea automobilelor de colectie, dar inginerii firmei de tuning Edo Competition au crezut ca bestia soselelor poate mult mai mult.

Dincolo de seria limitata de 50 de masini, inginerii firmei germane Edo Competition au vazut in masina italiana un model care nu a apucat sa-si demonstreze adevarata valoare, potrivit Luxatic, asa ca i-au mai acordat o sansa.

Un Maserati MC 12 costa acum aproximatix 1,6 milioane de dolari, dar o bijuterie iesita din atelierele Edo Competition va impinge pretul si mai sus.

Conceptul s-a dovedit atat de reusit incat Maserati a decis sa faca din MC 12 VC, modelul tunat de catre germani, un element de baza al paradei aniversare de 100 de ani organizata de firma.

Ce-i drept, masina chiar merita atentia colectionarilor, motorul sau V12 de 6 litri avand un demaraj 0-100 km/h de 3,8 secunde asigurat de cei 620 CP. Viteza maxima este de 330 km/h, ceea ce spune iarasi destul de multe despre performantele bolidului.

Varianta Edo Competition este bazata pe modelul de curse al bolidului Maserati MC 12, beneficiind doar de un sistem nou de evacuare al gazelor, un sasiu adaptat pentru masinile de strada si de suspensii tunate.

Puterea motorului este de 744 CP, ceea ce iti garnteaza un demaraj de 0-100 km/h in doar 3 secunde si senzatii de neuitat la volan.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Razer se pregătește să lanseze primul mousepad de gaming cu LED-uri
Razer se pregătește să lanseze primul mousepad de gaming cu LED-uri
Compania Razer a anunțat lansarea noului mousepad de gaming Razer Firefly V2 Pro, promovat ca fiind primul din lume iluminat cu LED-uri, un accesoriu care transformă radical aspectul oricărui...
Avertisment al experților. Se va declanșa criza mondială, Armageddonul financiar: Cine o provoacă
Avertisment al experților. Se va declanșa criza mondială, Armageddonul financiar: Cine o provoacă
Lumea este astăzi un loc mai periculos decât în orice etapă de după Războiul Rece, totuși piețele sunt o imagine a unei nepreocupări nesuficiente, care se limitează la automulțumire, cu...
#masini lux, #bolid Maserati, #Maserati tunat , #Masini de lux