Masinile carora nu le pasa de pretul benzinei

Vineri, 02 Martie 2012, ora 09:00
2492 citiri
Masinile carora nu le pasa de pretul benzinei

In ultima perioada pretul petrolului a crescut constant din cauza disputelor cu Iran, a problemelor economice si a dificultatilor rafinariilor, dar acest lucru nu impiedica constructorii de masini sa produca automobile ce consuma combustibil in exces.

Bugatti Veyron, Aston Martin si Rolls-Royce sunt doar cateva din numele care exceleaza la capitolul "masini care consuma mult".

Conform unui studiu realizat de Environmental Protection Agency, Bugatti Veyron este una dintre cele mai costisitoare masini, cu un consum de 29,3 litri la 100 km in oras. Cu toate aceastea, nu te poti astepta ca o masina ce poate atinge 420 km/h si viteza de 100 km/h in 2,6 secunde, supranumita la un moment dat si cea mai rapida masina din lume, sa consume putin. Mai mult, cu un pret de vanzare de peste 1,3 milioane de euro, soferii acestei masini cu siguranta isi pot permite costul combustibilului.

Masina cu cel mai mare consum din categoria minicompact este Aston Martin DB9, care la 100 km de mers in oras "mananca" 21,3 litri. Pentru pretul de 130.000 de euro, soferii acestei masini pot atinge o viteza maxima de 300 km/h, 100km/h reusind sa atinga dupa doar 4,8 secunde.

La categoria subcompact, masina cu cel mai mare consum este Bentley Continental GTC. Aceasta poate accelera pana la 100 km/h in 5,1 secunde si atinge o viteza maxima de 305 kilometri pe ora. Dupa 100 km parcursi in oras, rezervorul va fi mai gol cu peste 20 de litri de benzina.

Acelasi consum il are si Rolls-Royce Phantom Coupe, care "castiga" premiul pentru masina compacta ce consuma cea mai multa benzina. Luxoasa masina are sub capota un motor V12 de 5,7 litri ce dezvolta 453 de cai putere. Viteza maxima atinsa de acest model este limitata electronic si are valoarea de 240 km/h.

Si Bentley Mulsanne are un consum de 20 litri/100 km. Masina ce se vinde pentru suma de 250.000 euro are un motor V8 ce dezvolta 505 cai putere. Viteza maxima atinsa de Mulsanne este 296 km/h, in timp ce in doar 5,1 secunde poti atinge 100 km/h.

Noutăți despre lansarea smartphone-ului Pixel 8a: prețuri și specificații dezvăluite
Noutăți despre lansarea smartphone-ului Pixel 8a: prețuri și specificații dezvăluite
Cu ocazia conferinței Google I/O 2024, noua versiune a smartphone-ului Pixel, modelul 8a, face deja valuri înainte de lansarea oficială, datorită unei prezentări video neoficiale care...
Polestar Phone, primul smartphone dedicat posesorilor de mașini electrice? Ce știe să facă
Polestar Phone, primul smartphone dedicat posesorilor de mașini electrice? Ce știe să facă
Polestar, producătorul suedez de mașini electrice, a intrat pe piața dispozitivelor mobile lansând Polestar Phone, un smartphone conceput special pentru posesorii de mașini electrice....
#masini scumpe, #masini consum mare, #masini care consuma mult , #Masini de lux