Nissan investeste 405 mil de dolari pentru noua versiune Infinity din Marea Britanie

Miercuri, 19 Decembrie 2012, ora 12:15
2148 citiri
Nissan investeste 405 mil de dolari pentru noua versiune Infinity din Marea Britanie

Producatorul auto nipon Nissan va investi 250 milioane de lire sterline (405 milioane de dolari) in Marea Britanie pentru a construi din 2015 o noua versiune a brandului de lux Infinity, la fabrica din Sunderland, unde vor fi angajati inca 1.000 de muncitori, transmite Reuters.

La Sunderland, unde vor putea fi produse 60.000 de noi modele Etherea pe an, este cea mai mare uzina auto din Marea Britanie si una din cele mai productive din Europa. Brandul de lux Infinity este produs in prezent aproape exclusiv in Japonia.

Industria auto din Marea Britanie s-a descurcat mai bine in timpul crizei comparativ cu restul Europei, unde piata auto se confrunta cu cel mai semnificativ declin din ultimii 20 de ani, din cauza crizei din zona euro.

Nissan se asteapta la o crestere a pietei masinilor de lux de 8% anul viitor deoarece cererea solida din SUA va compensa declinul din Europa.

Saptamana trecuta, Nissan a anuntat ca va introduce 15 modele de vehicule hibrid pana la sfarsitul anului fiscal 2016, pentru a-si majora cota de piata pe segmentul vehiculelor ecologice. Nissan va moderniza actualele vehicule dar va introduce si modele noi. Compania are ca obiectiv vanzarea a 1,5 milioane de vehicule electronice pe plan mondial pana la sfarsitul lui 2016, impreuna cu partenerul de alianta Renault.

Renault detine in prezent 43,4% din actiunile Nissan, care la randul sau detine 15% din actiunile Renault. De la fuziunea lor, in 1999, cei doi parteneri deruleaza o serie de achizitii comune pentru a reduce costurile.

HoReCa, 1/5 din PIB – TradeVille
HoReCa, 1/5 din PIB – TradeVille
Evoluția Cifrei De Afaceri Din Comerțul Cu Ridicata Cifra de afaceri din comerțul cu ridicata (cu excepția comerțului cu autovehicule si motociclete) a scăzut, in luna ianuarie, cu 20%...
Ministerul Dezvoltării a virat peste 286 de milioane de lei, pentru plățile restante din programul "Anghel Saligny"
Ministerul Dezvoltării a virat peste 286 de milioane de lei, pentru plățile restante din programul "Anghel Saligny"
Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice şi Administraţiei (MDLPA) a virat suma de 286.390.685,13 lei, în vederea decontării facturilor pentru 237 de obiective finanţate prin Programul...
#investitie Nissan Marea Britanie, #investitie Nissan Infiniti, #investitii Infiniti Marea Britanie, #industrie auto Marea Britanie, #fabrica Infiniti Sunderland, #masini hibrid Nissan , #Masini de lux