Stil, eleganta, calitate si performanta. Iata ce iti promite noul Maserati Quattroporte 2013

Sambata, 24 Noiembrie 2012, ora 00:00
3629 citiri
Stil, eleganta, calitate si performanta. Iata ce iti promite noul Maserati Quattroporte 2013

Daca iti doresti un sedan sport de lux, ultra-performant si care reinterpreteaza liniile clasice ale Maserati intr-un limbaj de design contemporan, atunci va merita sa astepti pana in ianuarie, cand se va lansa noul sedan Maserati Quattroporte.

"Stilul sau a fost nascut din principiile de proiectare directoare ale Maserati: armonia formelor, liniile dinamice, eleganta tipic italieneasca. Mai generos in dimensiuni comparativ cu modelul precedent, noul Quattroporte are un design care este in acelasi timp gratios si sinuos, gandit special pentru a scoate in evidenta natura sportiva a masinii", explica Lorenzo Ramaciotti, Directorul Centrului de design Maserati.

Unele din elementele modelului anterior, precum grila fata, cele trei guri de aerisire laterale si plilonul triunghiular C s-au pastrat si la noul sedan.

In acelasi timp, pentru a-i oferi noi caracteristici de stil si functionalitate, designerii au introdus usile fara cadru cu trei geamuri laterale si accentuarea lateralelor.

Interiorul masinii se axeaza pe elemente minimaliste pentru a sublinia simplitatea liniilor si functionalitatea completa a instrumentarului de bord. Elementele functionale sunt amestecate cu suprafete moi, inalt calitative, realizate din lemn prestigios si piele rafinata.

Motorul noului Quatrroporte va fi fabricat in uzina Ferrari de la Maranello, iar Paul Martinelli, Director Sisteme de propulsie Maserati, afirma ca acesta va fi "mai ecologic decat oricand".

In plus, inginerii de la Maserati promit o scadere a greutatii si imbunatatirea ergonomiei pentru a dezvolta o masina capabila sa permita montarea unor sisteme de propulsie si de transmisie diferite pentru a face fata celor mai diverse conditii de rulare, mentinand totodata renumitul confort marca Maserati.

Ultimul model al sedanului de lux Maserati Quattroporte va fi lansat in ianuarie 2013 in cadrul North American International Auto Show (NAIAS) din Detroit.

Potrivit oficialilor companiei, contactati de Business24, noul Maserati Quattroporte va fi disponibil anul viitor si in Romania.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Romania, printre campioanele Europei la deficit guvernamental
Romania, printre campioanele Europei la deficit guvernamental
Deficitul guvernamental în Uniunea Europeană a crescut uşor anul trecut, de la 3,4% din PIB în 2022, până la 3,5% din PIB în 2023. România, in schimb, se numără printre ţările membre in...
Criza mondială lovește cu putere toate țările. Pierderi colosale de 38.000 de miliarde de dolari: Care este cauza
Criza mondială lovește cu putere toate țările. Pierderi colosale de 38.000 de miliarde de dolari: Care este cauza
Cercetătorii de la Potsdam Institute for Climate Impact Research (PIK) au spus în noul studiu publicat în prestigioasa revistă Nature că scăderea economică a fost în mare parte blocată...
#noul Maserati Quattroporte, #lansare Maserati Quattroporte 2013, #Maserati Quattroporte Romania , #Masini de lux