Tata Motors vrea sa produca marcile de lux in Arabia Saudita

Sambata, 01 Septembrie 2012, ora 16:11
3795 citiri
Tata Motors vrea sa produca marcile de lux in Arabia Saudita

Grupul indian Tata Motors analizeaza posibilitatea construirii unei uzine in Arabia Saudita. La aceasta uzina ar urma sa fie asamblate marcile de automobile de lux Jaguar si Land Rover.

Declaratia a fost facuta vineri presedintele grupului indian, Ratan Tata pentru revista Autocar India, transmite Reuters.

Investitia companiei Tata Motors ar putea fi implementata in conditiile in care Arabia Saudita, cel mai mare exportator mondial de petrol si cea mai mare economie din Orientul Mijlociu, incearca de decenii sa-si utilizeze resursele naturale abundente pentru a-si diversifica economia.

In prezent, un joint venture intre Saudi Arabian Mining Co si Alcoa Inc construieste o uzina de aluminiu in Arabia Saudita, uzina care ar urma sa demareze productia in 2013.

"Aceasta uzina ar putea face productia de aluminiu in Arabia Saudita foarte competitiva. Astfel ca, daca tinem cont de o perspectiva pe termen lung, daca punem o uzina de asamblare de automobile langa o uzina care produce aluminiu am putea avea un proiect de afaceri interesant pe care il examinam in prezent", a declarat presedintele grupului Tata Motors, Ratan Tata.

Industria din Arabia Saudita beneficiaza de preturi reduse la energie electrica gratie preturilor scazute la gaze naturale. In prezent, Arabia Saudita nu are o uzina pentru productia de automobile.

Constructorul de automobile de lux Jaguar Land Rover este o divizie a grupului indian Tata Motors, cu activitati variind de la automobile la software. Tata Motors a cumparat de la Ford marcile Jaguar si Land Rover, in 2008, in schimbul sumei de 2,5 miliarde de dolari.

Tata Motors si-a marit castigurile dupa ce Jaguar si Land Rover au atins cele mai mari vanzari lunare din intreaga lor istorie, in martie. In primul trimestru al acestui an, Tata Motors a anuntat un profit record de 1,1 miliarde de dolari, cu mult peste estimarile analistilor de 683 milioane de dolari.

Jaguar Land Rover impulsioneaza profitul Tata Motors

Constructorul auto indian a declarat ca isi va dubla cheltuielile anuale pentru dezvoltarea de noi produse si va investi 2,4 miliarde de dolari in marcile Jaguar si Land Rover in urmatorii cinci ani.

Scopul acestor investitii este lansarea a 40 de noi modele de catre Land Rover si Jaguar.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

6 gadgeturi care facilitează succesul într-o întâlnire de business
6 gadgeturi care facilitează succesul într-o întâlnire de business
Diversitatea informațiilor și situațiile complexe fac ca unele întâlniri de afaceri să fie solicitante. Lucrurile se pot complica, iar tu ești mai puțin concentrat pe rezultatul final. De...
7 cursuri de formare profesională pentru antreprenori determinați să obțină succes
7 cursuri de formare profesională pentru antreprenori determinați să obțină succes
Un antreprenor de succes este un antreprenor atent la detalii, care prețuiește calitatea mai mult ca orice în businessul său și care învață de fiecare dată ceva nou, indiferent că se...
#Tata Motors investitii, #uzina Tata Motors, #Tata Motors Arabia Saudita, #Jaguar uzina Arabia Saudita , #Masini de lux