Tu ce masina conduci? Bentley, preferata romanilor cu bani

Sambata, 03 Decembrie 2011, ora 00:00
8058 citiri
Tu ce masina conduci? Bentley, preferata romanilor cu bani
Bentley

Cand au filmat episodul din Romania, producatorii celebrei emisiuni "Top Gear" au ramas siderati de numarul de masini luxoase de pe strazile tarii noastre. Nu este de mirare ca autoturismele scumpe genereaza peste jumatate din industria romaneasca a luxului.

Criza nu a influentat aproape deloc vanzarile de masini de lux. Pe strazile Romaniei, gasim aproape toate marcile scumpe produse: Bentley, Maserati, Aston Martin, Rolls-Royce, Lamborghini, Bugati sau Maybach.

"Anul acesta, industria luxului se ridica la 500 de milioane de euro, iar masinile reprezinta 50-60% din aceasta piata", a declarat pentru Business 24 Oliver Petcu, managing partner in cadul companiei de consultanta CPP Management Consultants specializata pe piata luxului.

In ultimii ani, cele mai bine vandute modele exclusiviste au fost Maserati, cu peste 80 de unitati noi, Ferrari si Bentley.

Chiar daca nu s-a vandut la fel de bine, precum concurentele sale, Bentley este masina de lux cu cei mai multi proprietari in Romania, conform datelor furnizate de Directia Regim Permise si Inmatriculari a Vehiculelor (DRPCIV).

Iata topul masinilor de lux preferate de romani, realizat de Business 24 pe baza statisticilor DRPCIV.

Locul 1 - Bentley - 210 unitati

Da, ati citit bine! In Romania, existau in luna septembrie a acestui an 210 masini Bentley. Acesta pare a fi cel mai cautat model pe segmentul masinilor de lux second-hand, in primele luni ale anului acesta fiind inmatriculate doua astfel de modele la mana a doua.

Bentley s-a vandut cel mai bine in 2008, cand au fost inmatriculate 26 de automobile.

Un Bentley Continental GT 2010 costa pana la 190.000 de euro.

Locul 2 - Maserati - 183 unitati

Pe strazile din Romania ruleaza 183 de masini Maserati . Printre cele mai vine vandute modele din tara noastra se numara GranTurismo, Quattroporte, Quattroporte S si GranCabrio.

In 2010 au fost inmatriculate sapte masini Maserati, cele mai multe intrand in Romania in 2008 (43 de unitati). In prima parte a acestui ani romanii au inregistrat 10 autoturisme Maserati.

Pretul unui Maserati GranCabrio ajunge pana la 135.000 de euro.

Locul 3 - Ferrari - 132 unitati

In prezent, exista 132 de masini Ferrari in Romania, acesta fiind automobilul de lux cele mai bine vandut de cand a inceput criza. Astfel, daca alte marci nu s-au vandut deloc anul trecut, din showroom-urile Ferrari au plecat 20 de masini.

Pentru un Ferrari F430 Coupe trebuie sa scoateti din buzunar 178.000 de euro.

Locul 4 - Rolls Royce - 69 unitati

Daca aveti un Rolls Royce, trebuie sa stiti ca faceti parte dintr-un club exclusivist de 69 de proprietari. In prima parte a acestui an a fost inmatriculat un singur model din aceasta marca, dupa ce pe parcursul anului trecut doar doua astfel de masini au intrat in Romania.

Anul cu cele mai bune vanzari a fost 2008, cand au fost inregistrate 12 masini Rolls Royce.

Rolls Royce Ghost din 2010 costa nici mai mult nici mai putin de 250.000 de euro.

Locul 5 - Aston Martin - 63 unitati

In prima parte a anului a fost inmatriculat doar un singur model Aston Martin, si anume V8 Vantage. In luna septembrie, rulau in Romania 63 de autoturisme cu aceasta marca.

In 2010, dealerii din Romania nu au reusit sa vanda nicio astfel de masina. Aston Martin a fost cel mai bine vanduta in 2007, cand au fost inregistrate 11 de astfel de automobile.

Ultimul model de Aston Martin, Aston Martin V12 2011, are un pret de la 170.000 de euro.

Cosmin Samoilă (ONE) la Quarterly Report 3: ”Avem o creștere a vânzărilor din apartamente de 59% pe segmentul comercial”
Cosmin Samoilă (ONE) la Quarterly Report 3: ”Avem o creștere a vânzărilor din apartamente de 59% pe segmentul comercial”
Cosmin Samoilă, Directorul Financiar al ONE United Properties, a participat la cea de-a treia ediție a Quarterly Report, din 6 martie, eveniment marca Ziare.com, alături de partenerul principal...
Un mare combinat din România, deținut de un miliardar rus, face concedieri masive: ”Vom oferi locuri de muncă vacante”
Un mare combinat din România, deținut de un miliardar rus, face concedieri masive: ”Vom oferi locuri de muncă vacante”
Peste 80 din cei 186 de angajaţi ai combinatului de alumină Alum SA din Tulcea vor rămâne fără locuri de muncă, începând de luni, a anunţat, joi, 28 martie, subprefectul judeţului...
#top masini lux, #top masini scumpe, #aston martin, #ferrari, #bentley, #maserati , #Masini de lux