Volvo XC90 2015 First Edition, gata pentru precomanda. Ce mai astepti?

Sambata, 30 August 2014, ora 00:00
5470 citiri
Volvo XC90 2015 First Edition, gata pentru precomanda. Ce mai astepti?
Foto: AquireMag

Volvo XC90 2015 va fi unul din starurile Salonului Auto de la Paris 2014, insa producatorul a decis sa lanseze deja pe piata imagini, preturi si chiar posibilitatea de a comanda online modele First Edition, pentru cei mai nerabdatori.

Noul XC90 a fost creat pentru a fi unul dintre cele mai sigure, mai dotate tehnologic si mai econome SUV-uri de pe piata, urmand sa ajunga pe piata in luna aprilie 2015.

Noul model este mult mai lung si mai inalt decat modelul actual, venind ca o alternativa la modelele rivale BMW X5, Porsche Cayenne, VolksWagen Touareg sau Mercedes M Class, scrie Autoexpress.

Un plus de eleganta este dat de interiorul noului model, puncteaza publicatia Aquiremag. Ce-i drept, intr-o piata in care competitorii se intrec in a adauga butoane si functii noi pe bord, noul Volvo vine cu o carlinga dintre cele mai elegante din clasa sa.

In centru vei descoperi un ecran touch-screen asemanator cu o tableta, care va prelua toate functiile detinute de butoane, in general, pe bord. In rest, masina este conturata pe interior din forme din lemn, piele naturala, iar putinele butoane ramase au design de diamant.

Sub capota vei descoperi un motor turbo de 2.0 litri cu 190 de cai putere, dar si varianta cu 225 de cai putere.

Inclusiv la capitolul caracteristici optionale, noul XC90 impresioneaza: el va fi dotat cu cele mai noi tehnologii de siguranta, sistem audio Bowers & Wilkins si, desigur, punctul forte, tableta centrala de unde poti controla intraga masina printr-o simpla atingere cu varful degetului.

La capitolul siguranta, Volvo propune in premiera mondiala doua tehnologii menite sa aduca producatorul mai aproape de obiectivul sau: nimeni sa nu fie ranit grav sau ucis in vreunul din masinile sale, pana in 2020.

In acest sens a fost creata protectia "off-road" care intareste centurile de siguranta si activeaza tehnologia ce absoarbe energia in scaune in momentul in care masina se confrunta cu un teren "neprietenos".

Cel de-al doilea sistem este cel de auto-franare, care se activeaza in momentul in care esti pe cale sa virezi chiar in fata unei masini care vine spre tine, moment in care impactul ar fi iminent.

Producatorul este atat de increzator in noul sau produs incat sustine ca XC90 este nu doar una dintre cele mai sigure masini construite vreodata, ci si primul SUV construit fara compormis.

Dupa lansarea sa de la Paris, clientii pot comanda masina pentru preturi ce pornesc de la 45.000 de lire sterline iar masina va fi livrata incepand cu luna aprilie 2015, insa daca arzi de nerabdare, afla ca poti face deja o precomanda, in doar cateva zile pe site-ul Volvo.

Volvo a anuntat ca va scoate la vanzare exclusiv online 1.927 de modele First Edition, incepand cu 3 septembrie 2014.

Numarul "1927" reprezinta anul in care brandul suedez s-a lansat pe piata, iar fiecare model va avea numarul sau de serie gravat pe o placuta, montata la vedere.

Desigur, acestea vor fi dotate deja cu toate elementele optionale si vor avea preturi ce pornesc de la 68.785 de lire sterline.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Razer se pregătește să lanseze primul mousepad de gaming cu LED-uri
Razer se pregătește să lanseze primul mousepad de gaming cu LED-uri
Compania Razer a anunțat lansarea noului mousepad de gaming Razer Firefly V2 Pro, promovat ca fiind primul din lume iluminat cu LED-uri, un accesoriu care transformă radical aspectul oricărui...
Avertisment al experților. Se va declanșa criza mondială, Armageddonul financiar: Cine o provoacă
Avertisment al experților. Se va declanșa criza mondială, Armageddonul financiar: Cine o provoacă
Lumea este astăzi un loc mai periculos decât în orice etapă de după Războiul Rece, totuși piețele sunt o imagine a unei nepreocupări nesuficiente, care se limitează la automulțumire, cu...
#Volvo XC90 2015, #noul Volvo XC90, #cel mai sigur SUV , #Masini de lux