Automobilul electric, sansa industriei auto din UE

Luni, 01 Martie 2010, ora 23:10
1652 citiri
Automobilul electric, sansa industriei auto din UE

Industria auto europeana trebuie sa se pregateasca petnru restructurari dureroase si sa investeasca in dezvoltarea de masini ecologice, au avertizat, luni, ministrii Industriei din Uniunea Europeana, reuniti la Bruxelles pentru un consiliu al competitivitatii.

Comisia Europeana s-a angajat sa prezinte un plan de actiuni in favoarea vehiculelor electrice si hibrid, dar "industria trebuie sa ia decizii acum, pentru a nu ramane in intarziere", a declarat ministrul spaniol Miguel Sebastian, presedintele reuniunii.

Sebastian vrea trecerea rapida la dezvoltarea productiei de serie a unor astfel de masini. "UE are o industrie auto puternica, dar trebuie sa se reinnoiasca, iar una dintre sanse este automobilul electric", a aratat oficialul spaniol.

El a adaugat ca este rezonabil sa fie fixat un obiectiv european pentru automobilul electric, iar sectorul de profil trebuie sa investeasca pentru a ramane pe pozitia de lider in privinta eficacitatii energetice si tehnologice a masinilor.

"Trebuie stabilite standarde pentru motorul auto electric si norme pentru baterii si este necesara dezvoltarea infrastructurii de reincarcare a acestora", a explicat un oficial european.

Comisarul pentru Industrie, italianul Antonio Tajani, a aratat ca europenii trebuie sa poata reincarca bateriile automobilelor electrice oriunde in Europa, in deplina siguranta. Dezvoltarea masinilor electrice a fost tema centrala a unei reuniuni ministeriale care a avut loc la San Sebastian (Spania) la inceputul lunii februarie.

Proiectul face parte din perspectiva mai vasta a noii politici industriale pe care UE vrea sa o promoveze dupa iesirea din recesiune, proces care ar putea fi de lunga durata.

"Exista riscul sa fim nevoiti sa asteptam 2-4 ani pana ce PIB-ul pe cap de locuitor va reveni la nivelul anterior crizei, si de doua ori mai mult pana la redresarea pietei muncii", se arata in documentul aprobat luni de ministri. 

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

România, în topul european al unui sector economic cheie. Producția a crescut mai mult decât în zona euro
România, în topul european al unui sector economic cheie. Producția a crescut mai mult decât în zona euro
Producţia industrială în UE şi zona euro a crescut în luna februarie 2024, comparativ cu luna ianuarie 2024, iar România se numără printre ţările membre cu cele mai importante creşteri...
Google a concediat 28 dintre angajații care au protestat împotriva contractului cu guvernul israelian
Google a concediat 28 dintre angajații care au protestat împotriva contractului cu guvernul israelian
Protestele angajaților la sediile Google din California și New York au avut consecințe grave. Demersul care avea ca scop anularea unui contract al companiei cu autoritățile din Israel a dus la...
#automobil, #electric, #industrie, #auto, #ue , #Masini electrice