Elon Musk, Tesla: Automobilele autonome vor deveni realitate in 5-6 ani

Joi, 18 Septembrie 2014, ora 13:50
2138 citiri
Elon Musk, Tesla: Automobilele autonome vor deveni realitate in 5-6 ani
Sursa foto: The Wall Street Journal

Elon Musk, directorul executiv al Tesla Motors, apreciaza ca tehnologia necesara pentru automobilele cu autonomie completa va fi disponibila in cinci sau sase ani, iar aparitia acestora va avea ca rezultat o reducere a numarului de accidente rutiere.

Totusi, dupa ce tehnologia va fi gata, aparitia unui automobil autonom s-ar putea sa mai dureze cativa ani, pana cand vor fi eliminate impedimentele din legislatie, a declarat Musk, intr-un interviu acordat The Wall Street Journnal .

Tesla dezvolta propria tehnologie de autonomie pentru automobilul sau electric, pe langa colaborarea cu alte companii din industria auto, insa Musk nu a mentionat numele partenerilor implicati.

El a precizat ca cea mai mare piedica in dezvoltarea tehnologiei pentru un automobil independent este "viziunea masinii", respectiv capacitatea de unui computer de a recunoaste rapid obiectele. Mai exact, tehnologia trebuie sa identifice un obiect intreg si atunci cand numai o parte din acesta este vizibil prin camera sau radar, pentru a determina cursul corect al vehiculului.

Tesla va genera fluxul de numerar necesar construirii fabricii de acumulatori

O alta problema abordata de Musk a fost fabrica de acumulatori. El a precizat ca Tesla va incepe sa genereze un puternic "flux de numerar din al treilea trimestru din 2015" si nu va mai fi nevoie de un credit aditional pentru finzalizarea proiectului. In prima parte a anului, Tesla a atras 2,3 miliarde de dolari printr-o emisiune de obligatiuni convertibile.

Tesla, in parteneriat cu Panasonic, a anuntat ca intentioneaza sa costruiasca o fabrica-gigant, investitie de cinci miliarde de dolari, pentru productia de acumulatori mai performanti.

Tesla va pune in vanzare automobilul Model X la inceputul anului viitor. Musk a precizat ca se asteapta sa vanda 15.000 de unitati in 2015, sau, daca "lucrurile merg foarte bine", 20.000 de unitati.

El a adaugat ca cererea pentru actualul automobil pe care il produce compania sa, Model S, cu un pret incepand de la 71.000 de dolari, nu reprezinta o problema. "Avem o lista de asteptare, dar nu in mod intentionat".

De asemenea, a spus ca firma sa trebuie sa construiasca mai multe centre de service inainte de ca vanzarile sa creasca. Tesla are in plan, pe langa Model X, si productia unui sedan ieftin, Model 3.

Cand a fost intrebat despre progresele industriei auto in dezvoltarea pietei automobilelor electrice, directorul executiv al Tesla Motors a spus ca "suntem in urma". "Marii producatori de automobile sunt mult mai lenti decat am crezut", a mai spus el.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Prețuri imense la Mamaia Nord și la Poiana Brașov. Cât a ajuns să coste o noapte de cazare pentru minivacanța de 1 Mai și Paște
Prețuri imense la Mamaia Nord și la Poiana Brașov. Cât a ajuns să coste o noapte de cazare pentru minivacanța de 1 Mai și Paște
România continuă să fie pe primul loc în UE când vine vorba despre inflație. Un bun exemplu în acest sens reprezintă tarifele din stațiuni, stabilite de hotelieri. Față de anul trecut,...
Cu 218 kilometri pe oră pe DN 55. Șoferul vitezoman a rămas 3 luni fără permis
Cu 218 kilometri pe oră pe DN 55. Șoferul vitezoman a rămas 3 luni fără permis
Dolj: Şofer înregistrat de radar în timp ce conducea cu viteza de 218 kilometri pe oră pe DN 55 Un şofer din Craiova a rămas fără permisul de conducere pentru 120 de zile după ce a fost...
#musk tesla, #automobil autonom, #tehnologie Tesla , #Masini electrice