Ford si Volkswagen sunt in discutii pentru a construi impreuna in Europa mai multe modele de masina electrica

Marti, 17 Septembrie 2019, ora 10:18
2791 citiri
Ford si Volkswagen sunt in discutii pentru a construi impreuna in Europa mai multe modele de masina electrica
Foto: Pixabay

Ford ar putea construi mai mult decat un singur model de vehicul electric bazat pe platforma pentru masini electrice a grupului Volkswagen AG, a afirmat directorul subsidiarei Ford din Europa, Stuart Rowley, intr-un interviu acordat publicatiei germane Handelsblatt.

Fabricarea unui singur model nu se justifica din punct de vedere financiar si o decizie privind construirea unui al doilea model ar putea fi adoptata curand, a explicat Rowley. Acesta a adaugat: "Da, sunt in discutii pe acest subiect".

In martie, Volkswagen a semnat un acord pentru a dezvolta o camioneta cu rivala Ford si a informat ca va continua discutiile privind extinderea aliantei lor pentru a include serviciile de mobilitate si conducere autonoma.

Volkswagen, care incearca sa treaca peste efectele scandalului emisiilor (Dieselgate), vede alianta sa cu Ford ca avand o importanta strategica pentru a-si echilibra interesele regionale.

Cei doi producatori auto vor sa-si combine fortele in domeniul vehiculelor comerciale si camionetelor incepand din 2022 si sa dezvolte in comun vehiculelor electrice si autonome, o decizie prin care s-ar putea economisi miliarde de dolari.

Companiile Volkswagen si Ford sunt presate sa lanseze mai multe vehicule electrice in Europa, unde normele de poluare sunt inasprite dupa scandalul Dieselgate, in care a fost implicat VW.

Volkswagen si Ford sunt deja parte a unui joint-venture, denumit IONITY, din care mai fac parte rivalii BMW si Daimler, pentru a dezvolta o retea de statii de incarcare ultra-rapide in Europa.

De asemenea, Ford a creat anul trecut o divizie separata, cu o valoare de patru miliarde de dolari, care sa regrupeze operatiunile sale din domeniul vehiculelor autonome si, totodata, a demarat cautarea de investitori externi pentru aceasta divizie.

Ford are ca obiectiv sa cheltuiasca 11 miliarde de dolari pentru a dezvolta vehicule electrice in perioada 2015- 2022. De asemenea, va cheltui 800 de milioane de dolari pentru tehnologia necesara masinilor fara sofer.

Si Volkswagen are ca obiectiv investitii de 150 miliarde de dolari in urmatorii cinci ani pentru a dezvolta vehicule electrice si masini fara sofer.

Producatorii auto din intreaga lume negociaza aliante pentru a imparti costurile legate de dezvoltarea de vehicule autonome si electrice. De exemplu, grupul nipon Honda Motor Company a anuntat ca va investi 2,75 miliarde dolari si va prelua o participatie la Cruise Automation, divizia gigantului american General Motors Co. care se ocupa de dezvoltarea de vehicule autonome.

Ford Motor are aproximativ 200.000 de angajati si 67 de fabrici in intreaga lume. Al doilea mare producator auto din SUA, Ford, este prezent si pe piata din Romania.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Prețuri imense la Mamaia Nord și la Poiana Brașov. Cât a ajuns să coste o noapte de cazare pentru minivacanța de 1 Mai și Paște
Prețuri imense la Mamaia Nord și la Poiana Brașov. Cât a ajuns să coste o noapte de cazare pentru minivacanța de 1 Mai și Paște
România continuă să fie pe primul loc în UE când vine vorba despre inflație. Un bun exemplu în acest sens reprezintă tarifele din stațiuni, stabilite de hotelieri. Față de anul trecut,...
Cu 218 kilometri pe oră pe DN 55. Șoferul vitezoman a rămas 3 luni fără permis
Cu 218 kilometri pe oră pe DN 55. Șoferul vitezoman a rămas 3 luni fără permis
Dolj: Şofer înregistrat de radar în timp ce conducea cu viteza de 218 kilometri pe oră pe DN 55 Un şofer din Craiova a rămas fără permisul de conducere pentru 120 de zile după ce a fost...
#masina electrica Ford, #masina electrica volkswagen , #Masini electrice