Nemtii primesc mai multi bani sa-si cumpere masini electrice

Miercuri, 19 Februarie 2020, ora 15:50
4151 citiri
Nemtii primesc mai multi bani sa-si cumpere masini electrice
Foto: Pixabay.com / CC0 Creative Commons

Germanii care se gandeau sa isi cumpere un automobil electric sau unul hibrid au primit miercuri un nou stimulent in conditiile in care au intrat in vigoare noile prime marite, transmite DPA.

Conform detaliilor publicate in Monitorul Oficial, cei care opteaza pentru un automobil complet electric, cu un pret de pana la 40.000 de euro, vor putea beneficia de o prima de 6.000 de euro. Anterior prima era de 4.000 de euro. Pentru vehiculele electrice mai scumpe de 40.000 de euro, prima va fi de 5.000 de euro, in crestere fata de 4.000 de euro anterior.

Pentru vehiculele hibride care costa mai putin de 40.000 de euro, prima de la stat va creste pana la 4.500 de euro, de la 3.000 de euro anterior, iar in cazul automobilelor hibride mai scumpe, prima va creste pana la 3.750 de euro de la 3.000 de euro.

Noile prime majorate, care au fost aprobate de organismele Uniunii Europene, se vor aplica pana la finele lui 2025. Costurile suportate de stat si industrie au fost estimate la 600 milioane de euro pentru fiecare parte.

Asociatia Industriei Auto Germane (VDA) a catalogat noile prime marite drept "un punct important de cotitura pentru stimularea mobilitatii electrice".

Prime mai mici vor fi disponibile si pentru vehiculele second-hand, cu conditia indeplinirii anumitor conditii cu privire la vechimea vehiculului, distanta parcursa si precedentele subventii.

ANPC, atac la site-urile de comert chinezesti, Temu si Shein
ANPC, atac la site-urile de comert chinezesti, Temu si Shein
Autoritatea Nationala pentru Protectia Consumatorilor (ANPC) deruleaza o actiune de verificare a site-urilor de cumparaturi si aplicatii chinezesti care functioneaza ca o piata online, Temu si...
Samsung a lansat noul model Galaxy C55. Ce specificații oferă
Samsung a lansat noul model Galaxy C55. Ce specificații oferă
Samsung a lansat, în China, noul model Galaxy C55, eveniment care a avut loc fără prea multe anunțuri spectaculoase. Telefonul este, în esență, identic cu modelul Galaxy M55, dar se distinge...
#stimulent Germania masini electrice , #Masini electrice