Nissan va testa in 2018 masinile fara sofer. Cum va arata un Easy Ride cu taxiul zburator

Marti, 05 Decembrie 2017, ora 18:14
3383 citiri
Nissan va testa in 2018 masinile fara sofer. Cum va arata un Easy Ride cu taxiul zburator
Foto: CC0 Creative Commons

Nissan Motor va incepe testele pe teren pentru masini fara sofer - "taxiuri zburatoare" - la inceputul anului viitor, dupa ce firmele rivale si-au accelerat investitiile in noile tehnologii, transmit AFP si Kyodo.

Producatorul auto si compania de jocuri pe telefon DeNA vor dezvolta impreuna noi servicii pentru vehicule fara sofer, numite Easy Ride, care ar urma sa fie operationale pana in 2020.

Cele doua companii vor sa efectueze in martie teste cu participare publica in Yokohama, la sud-vest de Tokyo, folosind doua vehicule electrice autonome care au la baza modelul Leaf, a anuntat, marti, un purtator de cuvant al Nissan.

Clientii vor putea utiliza o aplicatie pe telefonul mobil pentru a solicita "taxiuri zburatoare", sa stabileasca destinatia si sa plateasca cursa.

Aplicatia este in diferite limbi si are un sistem care asigura securitatea pasagerilor.

Autoritatile din Dubai au demarat in septembrie primele teste pentru un nou tip de vehicul zburator, in speranta lansarii, in curand, a primului serviciu de drone din lume ce va fi folosit in taximetrie, in cadrul unui program ambitios prin care Emiratele Arabe Unite doresc sa devina lider in domeniul inovatiei din lumea araba.

Taxiul zburator dezvoltat de compania germana Volocopter, specializata in productia de drone, seamana cu un mic elicopter cu doua locuri, al carui cabina este inzestrata in partea superioara cu un inel larg, pe care sunt montate 18 elice. Testul inaugural pentru acest dispozitiv de zbor a fost realizat fara ca un echipaj uman sa fie prezent la bord.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

The Boring Phone: dispozitivul destinat să combată dependența de smartphone-uri
The Boring Phone: dispozitivul destinat să combată dependența de smartphone-uri
HMD a anunțat lansarea unui nou model de telefon: The Boring Phone. Produsul va fi prezentat în cadrul unui eveniment la Milan Design Week, pe data de 18 aprilie. Telefonul face parte dintr-o...
Actualizarea care poate strica display-ul dispozitivele Galaxy. Răspunsul oferit de Samsung
Actualizarea care poate strica display-ul dispozitivele Galaxy. Răspunsul oferit de Samsung
În ultima perioadă, un număr ridicat de utilizatori Samsung a raportat apariția unor linii verzi pe ecranul telefoanelor lor, fenomen care pare să fi reapărut după o actualizare recentă de...
#Nissan masini fara sofer, #masini fara sofer, #taxi zburator , #Masini electrice