Producatori: Romanii vor tot mai multe masini ecologice

Marti, 27 Martie 2018, ora 15:49
3507 citiri
Producatori: Romanii vor tot mai multe masini ecologice
Foto: CC0 Creative Commons

Vanzarile de autoturisme ecologice au crescut cu 75% in primele doua luni ale anului, comparativ cu aceeasi perioada din 2017, pana la 392 de unitati, releva statistica Asociatiei Producatorilor si Importatorilor de Autoturisme (APIA), consultata de AGERPRES.

Potrivit datelor oficiale, din total, 158 sunt autoturisme electrice 100%, echivalentul unui salt de peste 8 ori fata de primele doua luni din anul precedent, iar 234 unitati sunt hibride (+14,1%).

In ianuarie si februarie, ponderea autoturismelor ecologice in totalul vanzarilor la nivel national a fost de 2,4%, in timp ce, in aceeasi perioada din anul precedent, ponderea a fost de 1,7%.

La nivelul lunii februarie, au fost comercializate 199 de autoturisme electrice si hibrid, in crestere usoara in comparatie cu ianuarie 2018, cand s-au inregistrat 193 de exemplare vandute.

In clasamentul celor mai comercializate marci auto electrice 100%, in primele doua luni ale anului, primul loc a fost ocupat de Volkswagen, cu 78 de unitati, urmat de smart (33 de exemplare), BMW (18), Mercedes Benz (9), Volvo (8), Renault (4), Porsche (3), Audi si Kia (cate o unitate).

De asemenea, cele mai multe autoturisme hibrid vandute in Romania, in intervalul ianuarie - februarie 2018, au fost inregistrate de Toyota (196 de unitati), Lexus (16 exemplare), Kia si Audi (cate 8 unitati).

Statistica APIA arata ca, la nivelul anului trecut, ponderea masinilor electrice si hibrid in totalul vanzarilor de autoturisme noi a atins 2,2%, numarul acestora ajungand la 2.811 unitati, in crestere cu 136,7% fata de anul anterior.

In marja de crestere raportata, 514 sunt masini electrice 100% (crestere de 207,8% fata de 2016), iar 2.297 de unitati hibride (+126,1%).

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

TikTok se pregătește să lanseze o funcționalitate revoluționară. Există și un risc major pentru cei care o vor folosi
TikTok se pregătește să lanseze o funcționalitate revoluționară. Există și un risc major pentru cei care o vor folosi
TikTok se pregătește să lanseze o funcționalitate revoluționară care le va permite creatorilor să distribuie conținut video narat cu orice voce doresc, prin intermediul unei noi tehnologii...
Prețul piperat al unei chirii într-un apartament ”de lux” cu terasa năpădită de buruieni. Ofertă ”à la Cluj”
Prețul piperat al unei chirii într-un apartament ”de lux” cu terasa năpădită de buruieni. Ofertă ”à la Cluj”
Un apartament din Cluj, scos la închiriat în categoria ”lux”, este promovat de proprietari în ciuda unor aspecte ce denotă neglijență crasă. O agenție a postat un anunț cu un...
#masini electrice Romania, #masini ecologice Romania , #Masini electrice